AKÇAKOCA BELEDİYESİNDE MEMURLARA BASKI İDDİASI

AKÇAKOCA BELEDİYESİNDE MEMURLARA BASKI İDDİASI

 Bem-Bir-Sen Düzce Şubesi Başkanı Asiye Durnacı, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret albayrak hakkında şok bir açıklama yaptı. Durnacı, Akçakoca Belediyesi'nde Bem-Bir-Sen'e üye olanlara mobing uygulandığını iddia ederek "Bireysel özgürlüğün daha çok ön plana çıktığı bugünler de demokrasiyi, özgürlüğü, yeni anayasayı konuşurken;  bunların tersine,  Akçakoca belediye başkanı  personelinin  iradesini yok sayan bir anlayışla,  hangi sendikaya üye olacaklarına kadar ileri giden bir dayatma sergilemektedir. Hangi çağda, hangi coğrafyadayız. bu ülkede özürlük var, demokrasi var. Akçakoca belediye başkanı demokrasiyi,  özgürlüğü her platformda dilinden düşürmemesine rağmen,  kendi personeline karşı  ortaçağ zihniyeti ve anlayışıyla davranmaktadır. " dedi. Nisan ayı içerisinde Akçakoca Belediyesine  teşkilat çalışması  yapmak üzere  davet edildiklerini söyleyen Durnacı,   Akçakoca belediyesinde çalışan 11 memur arkadaşımız  Bem-bir-sen  sendikamıza  üye  oldular.  ancak bir gün sonra çeşitli bahanelerle üyelikten ayrılmak istediklerini telefonla tarafıma bildirdiler.  Akçakoca belediyesinde görev  yapan memur arkadaşlarımıza  baskı  yapılmıştır. hepimiz  evimize  götüreceğimiz,  çocuklarımızın  rızkı  olan  ekmek  parası  için  çalışıyoruz.  Akçakoca  belediyesindeki  memur  personel  baskı  altındadır! bunu anladık.  başlarını  öne  eğdiler ve  bu durumu  sineye  çektiler, sustular. ama biz susmayacağız,  arkadaşlarımızın hakkını  sonuna kadar arayacağız, sonuna kadar  koruyacağız. Buradaki  arkadaşlarımızın  Bem-bir-sen ve Memur-sen  kazanımlarından  faydalanması için  elimizden geleni yapacağız. Bu antidemokratik uygulamasından dolayı sayın Akçakoca belediye başkanı Fikret Albayrak'ı kınıyoruz" dedi.Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Memursen İl temsilcisi Orhan Kılıç, " Bu 11 arkadaş Bem-Bir-Sen'e üye olmak istemişler ve üyelik formlarını imzalamışlar. Çünkü; Memur-Sen'in gerek yemek katkısı, gerekse denge tazminatı gibi kazanımlarından faydalanmak istiyorlar. Yani Memur-Sen'e geçtiklerinde, Memur-Sen onların her birine 400-500'er liralık ek bir kazanım sağlıyor. Bu kazanımlarından faydalanmak için arkadaşlarımız buraya davet ediliyor, üye olunuyor. Ama ardından bir gün sonra özür diliyorlar, üyelikten ayrılıyorlar. İnsanlar evlerine ekmek götürememe endişesiyle boyunlarını bükerek bu kazanımlardan feragat ederek, istifa ettiler. Ama onlar üyemiz olmasa bile biz bunun peşine düşeceğiz. Üyemiz olmasalar dahi bunları alacaklar. Aynı Gümüşova'da olduğu gibi. Gümüşova Belediyesi'ne de daha önce gitmiştik. Baskıya üye olmadı. Ama baktılar Memur-Sen ne istiyor. Denge tazminatı istiyor. Oradaki arkadaşlarımız bunu aldılar. İnşallah ümit ediyoruz ki üyelik çok önemli değil. İnsanların ekmeklerinin ve haklarının, mutluluğunun peşindeyiz. Akçakoca Belediyesi ile bir kez daha görüşeceğiz denge tazminatı konusunda. Mobbing ağır bir suçtur. Gerekirse mahkemeye gideceğiz. Büyük ihtimalle Akçakoca Belediye Başkanı bundan yargılanacaktır.

Yığılca Belediyesi de bu şekilde davranıyor. İdeolojik davranılıyor. Tabi ki; şunu yapsalar biz buna da rıza gösteririz. Denge tazminatı, işçi ile memurun arasındaki makasın kapatılmasını amaçlayan bu denge tazminatını verseler biz çok da ısrar etmeyeceğiz.Biz üyemizin sayısal çokluğundan çok, çalışanların ekmeklerinin büyütülmesi ve haklarının artırılması peşindeyiz. Maalesef ideolojik davranma sürüyor. Bu diğer kesimlerde sürmüyor, ama belediyelerde bir şekilde belediye başkanlarının partisiyle rengiyle alakalı bir şekilde memurlarda sendikal olma veya olmama yaklaşımı var. Hala demokratikleşmediğimizi, farklı fikirleri içimize sindiremediğimizi, farklı yaşantıları kabul edemediğimizi anlıyoruz bundan.

Açılım ve barış süreci de devam ediyor. Biz batıda daha diğer fikirlerle, farklı siyasi düşüncelerle barışamadık. Doğu'da inşallah daha büyüğünü başaracağız, inanıyoruz. Üniter yapımızı, sınırlarımızın bütünlüğünü kabul eden herkesle barışacağız. İnşallah bizim gibi diğerleri de bu barışa evet diyecektir. Aşacağımızı ümit ediyoruz, umutsuz değiliz " dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.