VALİ ADNAN YILMAZ ?EĞİTİMDE REKOR KIRACAĞIZ?

VALİ ADNAN YILMAZ ?EĞİTİMDE REKOR KIRACAĞIZ?

Bunun Düzce tarihinde bir ilk olacağının altını çizen Yılmaz eğitime kazandırılacak fiziki yapılarla rekor kırılacağını vurguladı. 
Eğitim alanında yapılan fiziki çalışmaların kapsamlı bir biçimde değerlendirilmesi amacıyla Vali Adnan Yılmaz başkanlığında İnşaat ve Emlak Bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Gölyaka Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Mehmet Ali Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve ilgili daire amirleri katıldı. 
Toplantıda Vali Yılmaz sorunlu projelerin çözümü için ilgili kurumları tek tek arayarak taleplerde bulundu.İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı devam eden okul inşaatları ile ilgili bilgileri düzenlediği sinevizyon gösteriyle aktardı. Yazıcı 440 derslik yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirterek ?Okul öncesinde 6 proje 30 derslik, ilköğretimde 20 proje 242 derslik, ortaöğretimde 8 proje 168 derslik ve 1 spor salonu olmak üzere toplam 35 proje 440 derslik yapılacak? şeklinde bilgiler verdi.
Vali Adnan Yılmaz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tahsisli Demetevler Anaokulu binasının ilgili resmi yazının gelmemesi nedeniyle uzun süredir bekletilmesine tepki gösterdi. İlgili kurumu arayarak yazının ulaşması için talimat veren Yılmaz, ?Bu tür konular bana aktarıldığında mutlaka gereğini yaparım? dedi.
Depremde yıkılan Azmimilli İlköğretim Okulunun yerine 16 derslikli kalıcı bir bina yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan dosya talebinde bulunduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı kendilerine bir yanıt ulaşmadığını belirtti. Bunun üzerine Vali Adnan Yılmaz Kurul yetkilisini arayarak durumun aciliyetini belirtti ve gerekenin yapılmasını istedi.
16 derslikli Namık Kemal İlkokulunun yapımı için burada eğitim gören öğrencileri Mesleki Eğitim Merkezi binasına, çıraklık eğitimi alan gençleri de Endüstri Meslek Lisesinde boş bulunan binaya taşımayı planladıklarını belirten Murat Yazıcı, ?Okul Projesi Milli Eğitim Bakanlığınca onaylandı. Zemin etüt yapıldı. Yaklaşık Maliyet hazırlanıyor. Ancak burada eğitim öğretim devam ettiği için buradaki öğrencileri Mesleki Eğitim Merkezi binasına 1 yıl süreyle aktararak, orada eğitim gören geçlerimizi de Endüstri Meslek Lisesinde boş bulunan binalara yerleştirerek bu işi yapabiliriz? dedi.
Ancak Vali Adnan Yılmaz Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine yerlerinin değişmeyeceği hususunda söz verdiğini kaydederek ?Onlar binalarını boşaltmak istemiyorlar. Onların düzenini bozmayın. Ben kendilerine bu konuda söz verdim. Ya karşılıklı görüşerek onları ikna edin. Yada binalarına dokunmayın, başka bir çözüm üretin? diye konuştu.
Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOOB) Düzce?de yapacağı 24 derslikli okul için Haziran ayında ihaleye çıkılacağını açıkladı.
Proje çalışmalarının sonuçları ile ilgili de bilgiler veren Yazıcı, ?35 projeden1 proje tamamlandı.3 proje devam ediyor. 6 ilköğretim, 1 lise, 1 spor salonu olmak üzere 8 projenin ihalesi tamamlandı ve sözleşme aşamasına gelindi. 3 anaokulu, 1 ilköğretim, 3 lise olmak üzere toplam 7 projenin yaklaşık maliyet çalışması devam ediyor. Toplamda 19 proje ile ilgili herhangi bir problem görülmüyor? dedi.

DÜZCE TARİHİNDE BİR İLK
Vali Adnan Yılmaz Düzce tarihinde bir ilke imza atacaklarını ifade ederek, ?Sorunları bizden başka çözebilecek bir birim yok. Benim ulaşacağım bir merci varsa çözüme gayret ederim. Proje sayısına baktığımızda Düzce?nin 2013 yılında Eğitim alanındaki fiziki yapılanmada çağ atlayacağını görüyoruz. 35 proje 440 derslik. Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Taleplerimize yanıt verdi. Hayırseverlere destekleri için teşekkür ediyorum. Düzce tarihinde 30 projenin 1 yıl içerisinde hayata geçtiğine şahit olmamış. Bu sene makus talihimizi değiştirip, bu projeleri hayata geçireceğiz. Ben bu kadroya inanıyor ve güveniyorum? dedi.

REKOR KIRACAĞIZ
Eğitime kazandırılacak fiziki yapılarla rekor kırılacağını dile getiren Yılmaz, ?Omuz veren, güç veren herkese çok teşekkür ediyorum. 5 projeyi yapmak kolaydır, ama 35 projeyi yapmak, pek alışık olduğumuz bir iş değildir. Bu sizin gayret ve performansınıza bağlı. Bence gerçekten istersek yaparız. Önemli olan kimsenin yapmadığını yapmak. Fark yaratmanız lazım. Biz de size her desteği vereceğiz. Toplamda 19 projede sorunumuz yok. Geri kalan projelerdeki sorunları da, bu toplantıda gerek bakanlıklarımızla, gerek çalışma arkadaşlarımızla görüştüm. İnşallah onlarıda çözeceğiz. Eğitimde kazandıracağımız alt yapılarla inşallah rekor kıracağız. Ben emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Vali Adnan Yılmaz ayrıca okul inşaatlarını yapacak firmaların da detaylı şekilde araştırılmasını isteyerek, ?Bu bizim için çok önemli. Biliyorsunuz 300 yataklı hastanede başımıza böyle bir şey geldi. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Bizde bundan sonra kamu yatırımlarında inşaat firmalarının detaylı şekilde araştırılmasına dikkat etmeliyiz? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.