Vatandaştan Otobüs Bileti Tepkisi

Vatandaştan Otobüs Bileti Tepkisi

Düzce’de kimsenin memnun olmadığı bilet satışıyla ilgili. Cevat Özbasan adlı bir vatandaştan tepki geldi. Bilet satış noktalarının yetersiz olduğunu belirten Özbasan, sorunun çözümü için ulaşım sistemini oturtan belediyelerin takip edilmesini ve sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Son günlerde birçok şikayete konu olan Düzce Belediyesi’ne ait halk otobüslerine bir şikayette Cevat Özbasan isimli vatandaştan geldi. 17 senedir Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde yaşadığını belirten Özbasan, otobüs saatlerinin düzensizliğinden bilet satış noktalarının azlığına kadar birçok konuda şikayetini yaptığı açıklama ile dile getirdi.

Özbasan, bilet satış noktalarının az olması nedeniyle vatandaşların bilet temin etmekte zorluk çektiğini ifade etti. Özbasan ayrıca, belediye otobüslerinin belirten saatlerde gelmediğini, seferlerde gecikme yaşandığını ve bu nedenle vatandaşların mağdur edildiğine vurgu yaptı.

Otobüs biletlerinin satışında düşük kar marjları olması nedeniyle büfeler tarafından satışının durdurulması ve bu nedenle bilet alımında zorluk yaşandığını belirten Özbasan şöyle konuştu:

“Burada bir ulaşım sorunu var. Otobüslerin saatleri düzensiz. İnsanların çok rahat bilet alabilecekleri noktalar yok. Mesela az önce Ulaştırma Müdürlüğü’ne sordum orada resmi olarak bir nokta olmadığını kendileri söylediler. Eskiden Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde büfeler bilet satıyordu fakat büfelerde bilet satışı yapmakta imtina ediyorlar. Çünkü çok düşük kar marjları var. Mesela benim oturduğum yerde bir büfe vardı. Orada bilet 1 gün varsa 10 gün olmuyordu. Sonunda büfeleri kaldırdılar. Şu anda benim gördüğüm kadarıyla sadece 4. bölgede bilet satan bir belediyenin bir yeri vardı. Onda da mesela Pazar günleri kart dolumu ve bilet satışı hiç yok. Pazar günleri tamamen kapalı.”

“Ne yapıyorsunuz siz diyen yok”

Benim tahminim 30 veya 40 bin civarında insan kitlesi var. Maalesef kimse “Ne yapıyorsunuz siz?” diyen yok. Herkes kendi kaderine razı olmuş.

Merkezde bir tane bilet noktası var. Orası da belirli bir saatte kapanıyor. Çay boyunda bir yer var sağ olsun o satıyor. Onun haricinde bilet satan bir yer ben görmedim. Varsa söylesinler bizde oralardan alalım. Bu ciddi bir sorun. Yani dışarıdan gelen bir misafiriniz olsa şaşırır bu duruma.

“Otobüs saatleri kontrol ediliyor mu?”

Diğer husus ise bu otobüsler müdürlük tarafından kontrol ediliyor mu? Saatleri takip ediliyor mu? Mesela otobüse biletsiz binen bir yolcu yeri geliyor şoförle polemik yaşıyor. İcabında hakarete uğruyor. Bir takım sıkıntılar oluyor. Şoförün haklı olduğu yerde olabilir olmadığı yerde olabilir. Bunların düzenlenmesi lazım. Bu gibi durumlara fırsat vermemek lazım. Bizim başkandan ricamız, bu konunun acilen düzeltilmesi.

“Otobüsler küçülürse sıkıntı büyür”

Bir diğer husus duyumlarımıza göre otobüsler küçültülecekmiş. Minibüs şeklini alacakmış. Bu daha büyük bir sorun. İstanbul’daki minibüslerin işine benzeyecek. Seferler sıklaştırılacak diyorlar ama ben sorunun daha çok büyüyeceğine inanıyorum. Kalıcı Konutlar Bölgesi’yle ilgili ciddi bir planlama yapılması gerekiyor. Bununla ilgili bu işleri çözen belediyelerden bu sorunların nasıl çözüldüğünü takip etsinler ve ona göre planlasınlar.

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
20.01.2020
12:13

BASKAN YETER ARTIK DİNLE HALKININ SESİNİ !!!!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%65,12
HAS DÜZCELİ
19.01.2020
21:52

Belediyenin karşısında en hareketli durak var ve arkasındaki büfede ve kırtasiyede BİLET SATILMIYOR. Ticaret Lisesinin arkadında ki durakta çok hareketli fakat yakınındaki markette BİLET SATILMIYOR. BELEDİYE UYUMA HALKINA SAHİP ÇIK.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,29
Güngör Baba
19.01.2020
21:49

Bu işi BEÇİ KOOPERATİFİ ÇOK GÜZEL YAPIYOR MADEM BELEDİYE YAPAMIYOR VERİN BEÇİYE ADAM GİBİ YAPSUNLAR... ÜNİVERSİTE TAŞIMACILIĞINI YAPAN DÜZCE TAŞIMACILIĞINI HAYLİ HAYLİ YAPAR ...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%66,83
Vatandaş hizmeti bekliyor
19.01.2020
13:36

Istanbulada millet bufednmi dolduruyo sanki durak yakinlarinda belli bolgelerde dolum makinalari var 24 saat acik istedigin gibi dolduruyon cozumu var tabi yapan olursa ama goruyoz duzcemizin halini ne yapsan bos sonra cik 400milyon borcumuz var diyin milleti baskalarin cope attigi otobuslerle taşıyın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,11
Düzce


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.