Bakanlık 5 Yıllık Süreci Değerlendirdi

Bakanlık 5 Yıllık Süreci Değerlendirdi

Halk Sağlığı Başkanlığı Anne Çocuk ve Ergen Sağlığı Birimince İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a Bebek Dostu Hastane, Bebek Dostu İl ve Altın Bebek Dostu İl’’ konularında, ilimizde daha önce yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili sunum yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu.

Sağlık Bakanlığınca anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, doğum hizmeti verilen hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere ‘‘Bebek Dostu Hastaneler’’ programı başlatıldı.

Bu doğrultuda da doğum hizmetleri verilen hastanelerde gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda yardımcı olan hastaneler ‘‘Bebek Dostu Hastane’’ unvanı almaya hak kazandılar.

Bu kapsamda Düzce’deki hastanelere program başlangıcından günümüze kadar verilmiş olan ‘‘Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları’’, ‘‘Altın Bebek Dostu İl’’, ‘‘Bebek Dostu İl’’ unvanlarının 5 yıllık değerlendirme sürecinin sona ermesinden dolayı, 26-28 Şubat 2019 tarihleri arasında Altın Bebek Dostu İl olan Düzce,  Bakanlıkçaa oluşturulan Ulusal Değerlendirme Ekipleri tarafından ziyaret edilerek uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.