Vekil Yılmaz Kamyoncuların Sıkıntılarını Dile Getirdi

Vekil Yılmaz Kamyoncuların Sıkıntılarını Dile Getirdi

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği kamyoncu esnafının sorunlarını TBMM kürsüsünden dile getirdi. Yılmaz konuşmasında, taşıyıcı ve kamyoncu esnafının sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında çağrıda bulundu.

Kamyoncu esnafın, geçiş ücretleri, vergiler ve mazot fiyatsı nedeniyle son dönemlerde zorluk çekiyor. Konuyla ilgili MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, sorunların çözümü noktasında TBMM’de söz aldı.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde yaşanan, ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve ayakta kalmaya çalışan kamyoncu esnafı, yeterli teşviklerin yapılmaması, ödemek zorunda kaldıkları yüksek oranda trafik cezaları, köprü ve otoban geçiş ücretleri gibi giderlerdeki artışların yanı sıra, büyük lojistik firmalarıyla mücadele gibi sebeplerle rekabet gücünü kaybederek faaliyetini sonlandırmak zorunda kalmaktadır. Bu çerçevede, taşıyıcılar kooperatiflerinin 2019'dan itibaren üye sayıları yarı yarıya azalmıştır. Ülkemizin çağın gerektirdiği dijital platforma geçişi, iş ve çevre güvenliği açısından verilerin biriktirilmesiyle yapılacak düzenlemelerin sağlayacağı fayda ortada olmakla birlikte yeni düzenlemeler ve geçiş süreçlerinin hâlihazırda zorlukla ayakta kalmaya çalışan şoför esnafımızı mağdur ettiği görülmektedir.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.