Böyle Seçim Afişi Olur Mu ?

Böyle Seçim Afişi Olur Mu ?

Böyle Seçim Afişi Olur Mu ?

Akçakoca CHP-İYİ Parti ortak adayı Fikret Albayrak'ın afişlerinde Türk  bayrağının üzerine soyadını ve sosyal medya hesaplarında adı ve sloganını yazdırıp imzasını bastırması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

 

AkçakocaTV'nin haberine göre, Akçakoca CHP-İYİ Parti ortak adayı Fikret Albayrak seçim kampanyası için hazırlanan dijital reklam afişlerinin yanı sıra şehrin muhtelif bölgelerine astırdığı ilanlarda bayrağımızın üzerine ay yıldızı kapatacak şekilde soyisimini yazdırdı.

2893 sayılı Türk Bayrağını Koruma Kanununa muhalefet ettiği öne sürülürken vatandaşlar savcılığın harekete geçmesini bekleniyor.

2893 Sayılı Türk Bayrağı Koruma Kanununun 7. maddesine göre, hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

 

İLÇE SEÇİM KURULUNUN NE YAPACAĞI MERAK EDİLİYOR?

Vatandaşların  konuya dikkat çektiği gözlenirken kamuoyunda savcılığın harekete geçmesi gerektiği yönünde fikir oluştu. Akçakoca İlçe Seçim Kurulunun haber portallarında çıkan haberi ihbar kabul ederek derhal olaya el koyup afişleri ve diğer basılı yayınları toplatması beklenirken sosyal medyadaki yayınların da durdurulması istendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.