Akçakoca Erdemir'in Çöplüğü Mü ?

Akçakoca Erdemir'in Çöplüğü Mü ?

Akçakoca Erdemir'in Çöplüğü Mü ?

Akçakoca Yeşil Yaşam İnsiyatifi Sözcüsü,Haytap Düzce İl Temsilcisi Neşe Perihan Kulak  Katılımcı tüm dernekler adına Ereğli'de yasaklanan Erdemir Fabrikasının atık zehirli çurufunun Akçakocaya'ya  dökülmesi hakkında yaptığı açıklamada ;Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın sahillerimizi zehirliyor diye Ereğli’den kovduğu firma Akçakoca sapak bölgesin açma girişime karşı Akçakocalı çevreciler Cuma günü basın açıklaması yapma kararı aldı.


Konuya duyarlı Akçakoca halkına çağrıda bulunan çevreciler, Cuma günü saat 18,00’de basın açıklaması yaparak kurulmak istenen zehirli cüruf tesisine izin verilmemesini istediler.
Yapılan yazılı basın açıklamasında; “ Ereğli Demir Çelik Fabrikasının, tehlikeli ve tehlikesiz denilen atıklarının, Alaplı dan sonra, Akçakoca da işleme girişimine, dur demeliyiz. Kalabalık bir katılımla,24 Eylül Cuma günü,saat:18.00 de, Çınar Boru Fabrikasının yanında bir basın açıklaması yapacağız.
  Dönüşü olmayan bir noktaya gelmeden, harekete geçme zamanı.


  Bir aya yakın bir süredir, konu ile ilgili ekolojistler ve Çevre Platformları ile görüştük, durum gerçekten çok ciddi. Yerelde ATSO Başkanı, AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı ile görüşmem de, olabilecekleri aktardığımda, ''böyle bir şeyi biz de kabul etmeyiz, izin vermeyiz” , yanıtını aldım.
  Kâr, rant, para hırsı uğruna doğa, bu denli tahrip edilmemeli, artık Ekolojist politikalar üretilerek harekete geçilmeli, İklim krizi ve felaketlerinin artarak yaşandığı son yıllarda gündemimiz, geleceğe dönük, Avrupa Yeşil Mutabakatının 2050 hedeflerini yakalayacak düzeye gelmek, olmalı.
Not: Aracı olmayanlar, en geç ,17.30 da, Kaymakamlık karşısından, araçlarla alınarak, basın açıklaması olan alana götürülecektir “ denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.