Çanakkale şehir merkezi dumanlara teslim oldu, sokaklar boşaltılıyor

Çanakkale şehir merkezi dumanlara teslim oldu, sokaklar boşaltılıyor

Çanakkale şehir merkezi dumanlara teslim oldu, sokaklar boşaltılıyor

Çanakkale’de çıkan orman yangınını müdahale havadan ve karadan müdahale devam ederken, Kepez’de yoğun duman nedeniyle vatandaşlar sokakları boşalttı.

https://cdn.iha.com.tr/Contents/25-08/08/-12cd8b33-852a-4e82-a635-44eb8a597c86.mp4

Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılarak önce tarım arazilerine sıçradı ardından yerleşim yerine ve Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne yaklaştı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 46 arazöz, 1 iş makinesi, 272 personel müdahale ederken havadan 8 uçak, 4 helikopter destek veriyor.

Çanakkale şehir merkezi dumanlara teslim oldu, sokaklar boşaltılıyor

Sokaklar boşaltılıyor

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim yerlerine yaklaştı. Yangın bölgesine yakın olan Kepez’de sokaklarda yoğun duman etkisini gösterdi. Vatandaşlar dumandan etkilenmemek için sokakları boşalttı.

Çanakkale Havalimanı geçici olarak kapatıldı

Çanakkale Havalimanı pisti geçici olarak kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çanakkale ilinde havalimanının karşısında başlayan yangın nedeniyle, Çanakkale Havalimanı pisti; devlet hava araçları, ambulans, arama kurtarma ve yangınla mücadele hava araçları hariç olmak üzere, 8 Ağustos 2025 saat 20.00’ye kadar tüm uçuşlara geçici olarak kapatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Çanakkale şehir merkezi dumanlara teslim oldu, sokaklar boşaltılıyor

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.