Sel felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti

Sel felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti

2 İlçe ve 24 köyün etkilendiği 4’ü çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiği 2 köyün ise büyük kısmının yok olduğu sel felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti.

Acılar halen tazeliğini korurken devletin kısa sürede yeniden inşa ettiği köylerde hayat normale dönerken sık sık yoğun yağmurlarda taşan derler ise o günleri akıllara getiriyor. Ancak derler taşmaya ve küçük çaplı sel felaketleri Düzce’de yaşanmaya devam ediyor.


17 Temmuz gecesi başlayan sağanak yağışlar sonrasında Akçakoca’ya bağlı, Esma Hanım ile Uğurlu köylerinin tamamı sel suları altında kalmıştı. 24 Köy ile Akçakoca ilçe merkezinin ise etkilendiği 4’ü çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin üzerinden tam 1 yıl geçti. İl genelinde milyarlarca liralık zararın oluştuğu sel felaketinde evler sel sularına kapılarak yıkılmış, ahırlar kümesler yok olmuştu.

212 Kişinin sel suları nedeniyle mahsur kalırken, bölgeden mahsur kalanlar Jandarma Komutanlığı’na ve Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterlerle güvenli bölgelere taşınmışlardı. Günlerce süren arama çalışmalarında sel sularının sürüklediği Cengi ve Fatma Töngel çifti ile çocukları Kaan Töngel, Nilgün  kaplan ile ikiz çocukları Sinem, Funda Kaplan’ın cansız bedenleri köylerinden kilometrelerce uzakta bulunmuştu. 

Önlemler alındı mı?
Bulunduğu coğrafi konum itibarıyla sık sık sağanak yağışların etkisinde kalan Düzce’de yağan yağışlar derleri taşırmaya özellikle Gölyaka İlçesi başta olmak üzere küçük sel felaketleri yaşanmaya devam ediyor.

Yaşanan seller ise Akçakoca ve Cumayeri İlçelerinde 1 yıl önce yaşanan sel felaketinden ne derece dersle çıkartıldığını ise bütün çarpıcılığı ile gözler önüne seriyor.

HABER: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.