Düzce`ye 32 milyon 148 bin 500 lira aktarıldı

Düzce`ye 32 milyon 148 bin 500 lira aktarıldı

AK Parti Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Düzce Milletvekili Ayşe Keşir sel felaketi sonrasında yaraların sarılması için Düzce’ye aktarılan kaynağın 32 milyon 148 bin 500 lira olduğunu açıkladı. 

Keşir, kesin hasar tespit çalışmaları için askı ilanına çıkıldığını ve itiraz sürecinin devam ettiğini hatırlattı. AFAD ve SYDV’den işyeri ve araçlar için talep edilen 3 Milyon lira Acil Destek Gideri Ödeneğinin ise kaymakamlıklar marifeti ile önümüzdeki günlerde ödenmeye başlanacağını söyledi. 

‘CUMHURBAŞKANIMIZ SIKI TAKİP EDİYOR’

Keşir, bugüne kadar Düzce’ye ulaştırılan yardımlar ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci yakından takip ettiğini kaydeden Keşir, Düzce’de tüm kurum ve kuruluşların seferberlik zihniyeti ile sel çalışmalara destek verdiğinin altını çizdi. 

  ‘BİNALİ YILDIRIM BAYRAM TATİLİNİ BURADA GEÇİRDİ’

Sel sonrası bölgenin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve yaraların sarılması, hasar tespit çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yapılması için çaba harcandığını dile getiren Keşir, 65. Hükümet Başbakanı Binali Yıldırım’ın bayram tatilini Akçakoca’da geçirerek selzedeleri ziyaret ettiğini hatırlattı. Keşir Yıldırım’ın eksiklerin giderilmesi noktasında her bir bakanlık üzerinden tek tek takip işlemi yürüttüğünü belirtti.

  ‘İTİRAZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR’

Arama, kurtarma, yok olan yolların yeniden açılması, acil su ve yemek ihtiyacının karşılanması gibi çalışmalar için Ankara’dan 6 milyon 500 bin lira destek gönderildiğini hatırlatan Ayşe Keşir, aileler için ilk anda 467 bin 500 lira öncelikli acil yardım ödeneği alındığını kaydetti. Keşir, kesin hasar tespit çalışmaları için askı ilanına çıkıldığını ve itiraz sürecinin devam ettiğini dile getirdi. 

 

‘ÖDEMELER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK’

Ayşe Keşir, AFAD ve SYDV’den işyeri ve araçlar için talep edilen 3 Milyon lira Acil Destek Gideri Ödeneğinin tahsisinin yapıldığını, Akçakoca ve Cumayeri Kaymakamlıkları tarafından kurulan komisyon marifetiyle önümüzdeki günlerde ödemelere başlanacağını vurguladı. Ayrıca Akçakoca, Cumayeri, Gümüşova, Gölyaka ve Yığılca İlçe belediyelerinin yardım taleplerinin tespit ve keşif işlemlerinin devam ettiğini söyledi. 

‘KREDİ İÇİN TALEP YAZILARI BEKLENİYOR’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, İl Özel İdaresi ve talep eden tüm belediyelerin borç erteleme işlemlerinin tamamlandığını, Gümüşova Belediyesi’nin 500 bin liralık ve Akçakoca Belediyesinin 750 bin liralık hibe taleplerinin onaylandığını ifade etti. Kredi talepleri için de talep yazılarının beklendiğini sözlerine ekledi. 

6 MİLYON LİRA HİBEYE ONAY ÇIKTI 

İl Özel İdare’nin sel felaketi nedeniyle içme suyu hatları ve yolların tamirinde kullanılacak malzeme ve Konkasör alımı için, 6 milyon lira hibe talebine onay çıktığını, 400 bin lira bedelli kanal kazıcının teslim alındığını, 1 milyon 70 bin lira bedelli Arazör ve Vidanjör talebinin  DMO sürecinin devam ettiğini, Konkasör ve Plaj Kumu Temizlime aracı talebi için piyasa araştırması yapıldığını ve 500 adet Konteynır talebinin, 240 adedinin teslim alındığını söyleyen Keşir şöyle devam etti: “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Gölyaka sel bölgesi için 3 milyon 600 bin TL tahsil edilmiştir. İl Müdürlüğü’nden Afet giderleri için talep edilen 5 milyon TL alınmış ve 2 milyon 861 bin TL mazot alım ihalesi yapılmıştır. Yine İl Müdürlüğü’nden Asfalt Bitüm Malzemesi talep edilmiştir, talebimiz onaylanmıştır. Taşıma işlemleri devam etmektedir. İller Bankası’ndan Afet giderleri için ödenek talep edildi. 4 milyon içme suları ve 2 milyon yol yapımı için tahsil edilmiştir. Altyapı hasarlarının giderilmesi için Düzce İl Özel İdaresi adına talep yazımız AFAD Başkanlığına gönderilmiştir. Çevre Yönetı·mi Genel Müdürlügˆü tarafından, 25 Temmuz 2019 tarihinde yerinde yapılan incelemelerin akabinde Melenagˆzı Mevkii merkez alınarak 45 Km’lik alanda çalıs¸malara bas¸lanmıs¸tır. 13 Agˆustos 2019 tarihinde Melenagˆzı Mevkiinden bas¸latılan temizlik çalıs¸maları 18 Agˆustos 2019 tarihinde son bulmus¸tur. Çalıs¸malar 85 kis¸ilik saha ekibi, 10 dalgıç ve 4 kis¸ilik idari personel tarafından gerçekles¸tirilmis¸tir. Temizlik çalıs¸maları sonucu 13 plajda (Caferiye, Melen Çayı, Pas¸alar, Kalkın, Edilli, Kale, Kadınlar, Degˆirmenagˆzı, Akçakoca, Çuvallı, Akevler, Çayagˆzı, Akkaya) toplam 511 m3 atık toplanmıs¸tır. Kirlilik, agˆırlıklı olarak, orta ve küçük ebatlı agˆaç ve kütük parçaları, evsel çöpler, yer yer de dev agˆaç kütüklerinden kaynaklanmıs¸ olup, toplanan bu atıkların büyük bir kısmı lisanslı tesise digˆer kısmı ise küçük parçalara kesilmis¸, paketlenmis¸ ve halka yakıt olarak dagˆıtılmak üzere Akçakoca Belediyesine teslim edilmis¸tir.”

BORÇ ERTELEME İÇİN BAŞVURDULAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Düzce ziyareti ve Bakanlığın Düzce’ye sağladığı destekten de bahseden Ayşe Keşir “Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ilk anda 1 milyon TL tutarında kaynak aktarılmıştır. Akçakoca’da zarar gören 331 hane ve Cumayeri’nde zarar gören 54 hane ve 10 işyerinin acil desteği için 1 milyon TL aktarılmıştır. Afetten zarar görenlere  ivedilikle müdahale edilmesi sağlanmıştır. Bölgedeki SGK prim ödeme yükümlülerine, primlerini erteleme imkânı sağlanmıştır. Erteleme imkanından yararlanabilmeleri için İl Afet Müdürlüğü veya Valilikten alınacak sel felaketinden etkilendiklerine dair belge ile birlikte “zor durumda” olduklarını belirten dilekçe vasıtasıyla başvuru yapmaları yeterlidir. Akçakoca ilçesinde bugüne kadar; 10 Bağkur sigortalısı ve 5 işveren ise işçilerinin prim borçlarının ertelenmesi için müracaat etmiştir. Taleplerin tamamı bakanlıkça karşılanmıştır. SGK İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezine 18.10.2019 tarihine kadar başvurulması halinde yapılandırma taksitleri ertelenecektir” dedi.

 

ACİL DESTEK KREDİSİ KARARI ALINDI

Yaşanan felaket sonrası KOSGEB İcra Komitesinin Acil Destek Kredisi uygulama kararı aldığını belirten Keşir  “Araya resmi tatil girmiş akabinde süreç devam etmektedir. Eylül ayının ilk haftasında işlemlerin tamamlanarak kredi kullandırmaya başlanması planlanmaktadır. İlgili konu hakkında sürecin işleyiş biçimi tüm afet gören bölgelerde aynı şekildedir. Ayrıca 46 trafonun yok olması, su ishale hatlarının yok olması nedeniyle acil elektrik ve su bağlanması çalışmaları ilgili kurumlarca ivedilikle yapılmıştır. Enerji Bakanımız, ilimizi ilk ziyaret edenlerdendir ve süreci gün gün takip etmiştir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız ve DSİ Genel Müdürümüz de ilk günlerde şehrimize gelmiş iş ve işlemlere bizzat refakat etmiştir. Türkiye Belediyeler Birliği’nin hibe ettiği, Akçakoca Belediyesi’ne bir itfaiye aracı, Düzce Belediyesi’ne de bir vidanjör teslim edilmiştir. İlimize sel felaketi sebebiyle bugüne kadar aktarılan kaynak 32 milyon 148 bin 500 TL’dir” diye konuştu.
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.08.2019
09:16

ALLAH RAZI OLSUN.PARALARIN NERELERE HARÇANDIĞINI TAKİP EDERSENİZ ŞAŞIRIRSINIZ!!!!!!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,33
Susan Adam
28.08.2019
22:27

La fonten den masallar dinlediniz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,30
Zeki


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.