Kısıtlamaya Uymayan Alkollü Sürücü Cezayı Yedi

Kısıtlamaya Uymayan Alkollü Sürücü Cezayı Yedi

Düzce’de sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek gece yarısı alkollü bir şekilde araç kullanan otomobil sürücüsü polis ekiplerine takıldı. ‘Arabamı almayın kurban olayım’ diyen araç sürücüsü H.D.’ye toplamda 4 bin 809 lira idari para cezası kesildi. 

   Düzce’de saat 21.00 itibari ile başlayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında polis ekipleri sıkı denetim gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Cedidiye Mahallesi Necip Güney Sokak üzerinde yaptığı uygulamada araçları tek tek denetledi.

Durdurulan araç sürücülerinin izinleri kontrol edilirken, kısıtlamada muaf olup olmadıkları da denetlendi.

Denetlemeler sırasında ekipler tarafından durdurulan 34 NF 2210 plakalı Renault marka otomobildeki sürücü H.D..'nin yapılan kontrollerinde 1.67 promil alkollü olduğu ve sokağa çıkma izninin bulunmadığı tespit edildi.  Aracının çekilmemesi için polis ekiplerine uzun süre dil döken araç sürücüsü H.D. “Gurbetçiyim ben. Evim az ileride. Arabamı almayın kurban olayım” dedi.

  Trafik polisi: “100 promilin üzerinde alkollü araç kullanmanın cezası var”

  Alkollü araç kullandığı ve sokağa çıkma izni bulunmadığı için ceza yazıldığını söyleyen trafik memuru, “100 promilin üzerinde alkol aldığın için polis merkezine götürecekleri oradan işlemini yapıp bırakacaklar. Kanunun prosedürlerini uygulamak zorundayız. Alkollü bir şekilde direksiyona geçtiğiniz için alkolden işlem yaptık. Ehliyetiniz de alınmış olduğu için ondan işlem yapıyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan bin 340 lira, sokağa çıkma kısıtlamasında sokağa çıkmaktan 3 bin 469 lira cezai işlem uygulanırken, ehliyetine ise 6 ay süreliğine el konuldu.

Haber: H. DURNA - E. BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.