Sağlıkta Şiddete Etkin ve Önleyici Tedbirler Alınmalı

Sağlıkta Şiddete Etkin ve Önleyici Tedbirler Alınmalı

Sağlıkta Şiddete Etkin ve Önleyici Tedbirler Alınmalı

Sağlık-Sen Düzce İl Başkanı Cihan Özal bu sabah Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Sevisinde yaşanan sağlık çalışanlarına şiddet olayı ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Özal açıklamasınsa; sabah saatlerinde göğüs ağrısı şikayetiyle Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran şahıs kendisiyle ilgilenilmediğini iddia ederek, sağlık çalışanlarına küfürler yağdırıp bir hemşireye yumrukla saldırdırıda bulunmuştur.

Hergün bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal almaktadır,her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil,  insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir,kendisini veya yakınını iyileştirmek için vargücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır”,tek görevinin, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızın sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tanık oluyoruz, bakanlığı, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda  daha etkin önleyici tedbirleri almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz,saldırı kabul edilemez, nefretle kınıyoruz. saldırının fail ya da failleri hakkında gereken yapılmalıdır”ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.11.2021
23:15

Oradaki çalışan sağlıkçılar bizler için gecesini gündüzünü harcıyor bilhassa şu covid zamanında yeri geldiğinde evinden ailesinden çocuklarında uzak kaldılar bizler için canlarını feda ediyorlar karşılığı olarak birde şiddet uyguluyoruz yazıklar olsun o şiddet uygulayan kişiye gereken ceza neyse uygulansın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,67
32 ISPARTALI
26.11.2021
23:06

Acildekilerin yediöi haltlar malum.Hastalar umurlarında değil.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,24
murat
26.11.2021
22:51

Ne cahil insanlarsınız ya, kurum temsilcisi olacaksınız birde. Suçu öspatlanana kadar herkes masumdur düsturuna uyarak biraz bekleseydiniz bari, hemen demeç vermeye kalkıyorsunuz, siz polismisiniz, yargı mensubu musunuz ki, doğruları bilmeden demeç veriyorsunuz, insan bir işin aslını astarını öğrenir ondan sonra kameraların karşısına çıkar, orada çalışan bir çok insan ve vatandaşlar var, iş soruşturma aşamasına alınmışken sizdeki bu acele neyin nesi acaba. Yazıklar olsun ne. Gerçek elbette ortaya çıkacaktır, sizin dediğiniz gibiyse eyvallah (ancak yinede çok acele demeç vermek yanlış) ancak tersi ise o oturduğunuz koltuktan kalkın ve yine basın önûnde o kişiden özür dileyin bence.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,00
Yanlış nerede kimde belli olur
26.11.2021
16:49

hastanede kameralar yokmu. kesinmi. tüm sağlık çalışanları işini doğrumu yapıyor. menfaat için çamur at izi kalsın olmasın bu iş. bu kişi tanıdığım kişi ise karıncayı incitmez. yazıktır. ayıptır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,29
ali demir


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.