Fiyatlarla Birlikte Satışlarda Düştü

Fiyatlarla Birlikte Satışlarda Düştü

İkinci el otomobillerde fiyatlarda yüzde 10-15 civarı düşüş gözlendi. İkinci el otomobil pazarında fiyatların düşmesine rağmen satışların artmadığı görüldü.

Ticaret Bakanlığı’nın son dönemde aldığı tedbirler ikinci el otomobil fiyatlarına düşüş olarak yansıdı. İkinci el otomobilde pandemi sonrası sürekli artan fiyatlar duruldu, ikinci el otomobiller yatırım aracı olmaktan çıktı. İkinci el otomobillerin fiyatlarının yüzde 10-15 civarında düştüğü gözlendi. Fiyatların düşmesine rağmen satışların artmadığı görüldü.

İkinci el otomobil pazarındaki gelişmeleri değerlendiren galerici Gökhan Ardeşen, ’’Pandemi sonrası otomobil fiyatlarında sürekli artış görülüyordu. Yüksek talep nedeniyle sıfır otomobillere erişmekte güçlük yaşanıyordu. Sürekli görülen fiyat artışı bu dönemde durdu. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler de etkili oldu. Fiyatlardaki köpük gitti. Şu anda bayilerde sıfır araç bulunuyor. Fiyatlarda düşüş de görülüyor ama çeşitli sebeplerden dolayı ikinci el otomobil pazarında satışlar düşmüş durumda’’ dedi.

Taşıt kredilerindeki faiz oranlarının yüksek olmasının satışlara düşüş olarak yansıdığını belirten Ardeşen, ’’Taşıt kredilerinde oranlar yükseldi. Bu sebeple finansmana erişmekte zorluk yaşanıyor. Bu durumda ikinci elde otomobil satışlarını etkiliyor. Bunun yanında otomobiller yatırım aracı olmaktan çıktı. Bu dönemde fiyatlar düştü ama talep de azaldı. Fiyatlarda düşüş devam ederse önümüzdeki dönemde piyasa hareketlenecektir’’ diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.10.2023
17:11

RESESYON DURUM BU DÖNEN ÇARK DURDU BÜTÜN ALANLAR BÖYLE BENİM MÜŞTERİ LİMİTİM 67 BİN TL İDİ BUNUN YÜZDE 10 NU KULLANIYORDUM İHTİYACIM OLUNCA ARTIRIYORDUM DEVLETİMİZ BÜTÜN LİMİTLERİ SİLDİRDİ BENDE YARI YARIYA İNDİRDİM SONRASINDA KREDİ KARTIMIDA İPTAL ETTİRECEĞİM KAYIT DIŞINA ÇIKAÇAĞIM ZATEN FAİZLERDE ARTTI BANKALAR EV KREDİSİ VE YENİ KREDİ HARİCİ VERMİYORLAR DURUM BU OYSA BENZİN AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞÜK OLSA BU KADAR PARA BASILMASA ENFLASYON DÜŞERDİ HER SEKTÖRDE DURGUNLUĞA HAZIR OLUNUZ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
STS


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.