Projelerini avrupa ya yemeklerini misafirlere sevdirdiler

Evsiz Depremzedeler Dayanışma Yapı Kooperatifi ortakları verdikleri iftarla misafirlerini ağırladı. Evsiz depremzedeler, kurdukları kooperatif kanalıyla yaptıkları binaları gibi iftar yemeklerini de kendileri hazırlayarak, misafirlerine ikram ettiler. Daha önce projeleri Habitat konut finalisti olan Evsiz Depremzedelerin beğenilen ko0nut projeleri gibi yemekleri de davetliler tarafından çok beğenildi.

1999 depreminde konutların hasar görmesi nedeniyle oturacak ev bulamadıkları için önce dernek sonrada toplu konut kooperatifi kuran ve 20 yılda bir çok sorunu aşarak aldıkları Beyköy’de ki arazi üzerine binaları inşa etmeye başlayan Evsiz Depremzedeler Derneği Dayanışma Kooperatifi ortakları verdikleri iftarla misafirlerini ağırladılar. İftar yemeklerini de kendileri yapan kooperatif ortakları, iftar sofrasına servisleri de yine kendileri yaptı. TOKİ’ye karşı açtıkları davayı kazanarak kredi almaya hak kazanan ve yaşadıkları ekonomik krizi aşan kooperatif üyeleri, krizi aşmanın rahatlığıyla verdikleri iftara Organize Sanayi Bölgesi Selim Yirmibeşlioğlu, Beyköy Belde Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Gökhan Kum, kooperatife destek veren işadamları ve ortaklar katıldı. İftar öncesinde misafirlere kooperatif hakkında bilgi veren Kooperatifin gönüllü hukukçusu ve müdürü Erbay Yücel, gönüllü mimarlar tarafından çizilen 3 boyutlu görseller üzerinden kooperatifin yerleşimini anlattı. Akşam Ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açan Kooperatif ortakları ve misafirler, ortakların yaptıkları yemekleri büyük beğeni ile yediler.

İftar sonrasında açıklama yapan Evsiz Depremzedeler Derneği Yapı Kooperatifi Gönüllü Hukukçusu ve Müdürü Erbay Yücel; kooperatif binalarını da iftar yemeklerini de ortakların el ele vererek yaptığını dile getirerek; “Pojede 237 konut var. İnşaatın bütün inşaat maliyetini ortaklar karşılıyordu. Projenin sosyal alanlarını ise Düzce’de projeyi anlamlı bulan esnafların destekleriyle oldu. Bu iftarımızı da desteklerini bizlerden esirgemeyen esnaflara verdik. Yemekleri ortaklarımız hazırladı. İftar davetimize kendileri de icabet ettiler.Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kredi ile ilgili yasal hakkımızı da kazandık. Kredi tahsisi de yapılınca bu sene bitirme arzusundayız. Projenin birçok özellikleri var. Türkiye’de 3 üniversitenin mimari katılımla çalıştığı tek projedir. İTÜ, YTÜ Ve Mimar Sinan Üniversitesi tarafından 7 ayda tamamlandı. Bu tasarım ile 2017 yılında Birleşmiş Milletler Habitat Dünya sosyal konut projesi olarak finale kaldı. Dünya projemizi beğenmişti. Misafirlerimizde yemeklerimizi beğendiler. Misafirlerimiz sofradan kalkmak istemediler. İnşaattaki güzellik, sofrada da karşılığını buldu diye düşünüyorum” dedi.    


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.