ÖĞ-DER'den Bütçe Açıklaması

ÖĞ-DER'den Bütçe Açıklaması

ÖĞ-DER'den Bütçe Açıklaması

Okulların açılmasına sayılı günler kala Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Ömer Bağrıyanık açıklamalarda bulundu. Korona Virüs pandemisi gölgesinde başlayacak yeni eğitim döneminde 'Okulum Temiz' projesi kapsamında istenilen malzemeler için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ödenek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Ömer Bağrıyanık okulların açılmasına sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulundu.

Okul idarecilerinin sınırlı imkanlarla hatta okulları eğitim öğretime hazır hale getirmenin telaşında olduğunu söyleyen Bağrıyanık, Milli Eğitim Bankalığı tarafından istenilen ihtiyaçların karşılanması için gerekli ödeneğin okullara gönderilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu kapsamda 21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitim dönemi öncesi TYP ile işe alınacak personellerin, okullar başlamadan önce göreve başlamaları gerektiğini belirtti.

Şube Başkanı Ömer Bağrıyanık konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yazılar yazıları takip ediyor. İdariciler filyasyon ekiplerinde görevdeler. Okulların açılmasına sadece bir hafta kaldı. Son bir yıldır okullara doğru düzgün ödenek göndermeyen Milli Eğitim Bakanlığı, okul idarecilerinin elinde sihirli değnek varmış gibi yazılar göndererek her türlü eksiklerin tamamlanması talimatını veriyor. “Okulum Temiz”  projesiyle salgından korunmak için ne gerekiyorsa okul idaresinden isteniyor. Kapıda ateş ölçer, girer girmez dezenfektan ünitesi, lavabolarda fotoselli musluklar, okulun her tarafını dezenfekte edecek makine ve envai çeşit temizlik malzemeleri, her gün ortak alanların dezenfekte  ve sterilize edilmesi gibi yüzlerce yapılması gereken çalışma...  Gönderiyorsa ne kadar?

Birçok okulda ödenek ve bütçe yetersizliğinden kaynaklanan mali sıkıntılar okulların salgın sürecinde hazır olmalarını zorlaştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle 'Okulum Temiz' projesi kapsamında okullara ödenek göndermesi gerekiyor. 'Okulum Temiz' projesi kapsamında istenilen malzemeler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara ders kitaplarında olduğu gibi ücretsiz bir şekilde gönderilmelidir.

Yüz yüze eğitime başlama tarihi 21 Eylül'den önce İŞKUR aracılığıyla temizlik görevlilerinin alımı yapılıp okulların hizmetli ve güvenlikçi ihtiyacı acilen karşılanmalıdır."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.