Proje Okulu Sayısı 9’a Yükseldi

Proje Okulu Sayısı 9’a Yükseldi

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla il genelinde sınav puanıyla öğrenci alan proje okulu sayısı  9’a yükseldi.  Akçakoca ilçesinin 3 proje okuluyla listeye girmesi dikkatlerden kaçmadı.
FEN LİSESİ SAYISI 2 OLDU
İl genelinde açılan yeni derslikler  ve yeni yeni yatırımlarla eğitimin kalitesinin her geçen gün yükseldiği  Düzce ilinde, proje okul sayısı 9’a yükseldi.  Akçakoca’da  açılan Fen Lisesi ile birlikte il genelinde Fen Lisesi sayısı 2 oldu.
Geçmiş yıllarda üniversite ve lise sınav başarısı gerilerde olan Düzce atağa geçti. Son yıllarda eğitim kalitesi en üst seviyeye yükseldi. Yeni okulların yapılmasıyla birlikte prefabrike yapılardan kurtulan Düzce eğitimi son dönemde de tercih edilen okulları bünyesinde bulunduramaya başladı.
Yapılan çalışmalarla birlikte Düzce’de merkezi sınav puanıyla öğrenci alan proje okul sayısı 6'dan 9'a yükseldi. Fen lisesi sayısı ise 2'ye yükseldi. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan proje okullarda ki öğrenci  kontenjan durumu ise 690'a yükseldi.


HANGİ OKULLAR PUANLA ALACAK
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021- 2022 eğitim öğretim yılında 9 proje lisesine toplam 690 öğrencinin alınacağını belirtti ve kontenjan sayılarını açıkladı.  Yapılan açıklamada,
Akçakoca Emine Sevil Anadolu İmam Hatip Lisesi 30 öğrenci, Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi 60, Akçakoca Fen Lisesi  60, Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi 120, Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu Hatip Lisesi 60, Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30, Düzce Fen Lisesi 90, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 60 ve son olarak Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesi 180.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.