Kızılay Meydanı bayrama kapandı

Düzce’de ticaret hayatının en yoğun yaşandığı bölgelerden olan Kızılay Meydanı, Kurban Bayramı arifesinde trafiğe kapatılarak esnafın ve vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapabilecekleri hale getirildi. Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulamada esnaf odalarının ve meydanda bulunan esnafların talepleri doğrultusunda alındığı öğrenildi.   

Düzce’de Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşların bayram hazırlıkları da hız kazandı. Bu kapsamda esnafların işleri artarken, yaşanan hengamenin önüne geçebilmek için de hem esnaf odaları hem esnaflar hem de Düzce Belediyesi vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi için yeni uygulamaları hayata geçirdi. Bu kapsamda Düzce’nin ticaretinin en yoğun olduğu Kızılay Meydanı trafiğe kapatıldı. Esnaf Odalarının, esnafların talepleri doğrultusunda alınan karar gereği Kızılay Meydanına hem Belediye arkasından hem Asar Deresi kenarından girişlere bariyer konuldu. Böylece esnaflar mağazalarının önüne tezgahlarını açarken vatandaşlarda trafik kargaşasından uzak alışveriş yapabilecekler. Sabah saat 10.00 ile gece 24.00’e kadar geçerli uygulama Kurban Bayramı arefe gecesine kadar devam edecek.

Kızılay Meydanının trafiğe kapatılması ile ilgili olarak açıklama yapan Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Sezgin Diner, talebin esnaflardan ve esnaf odalarından geldiğini belirtti. Sezgin Diner; “Esnaflarımız ve esnaf odalarımızın talebi doğrultusunda vatandaşlarımızı rahatlıkla trafikten uzak alışverişlerini yapabilsin, esnaflarımız ise ticaretlerini rahat rahat yapabilsin diye böyle bir uygulamaya gittik. Ayrıca Arefe gününe kadar Aziziye Mahallesi’nde bulunan pazaryerimizde açık olacak. Böylece vatandaşlarımız her iki yerde de rahat ortamda bayram hazırlıklarını tamamlayacaklar” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.