2020 Yılı Kamyoncular İçin İyi Geçti

2020 Yılı Kamyoncular İçin İyi Geçti

Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, Korona virüs salgın kapsamında evlerinde olan vatandaşların ürünlerini Kamyoncular olarak taşıdıklarını ve 2020 yılının kendileri açısından güzel geçtiğini belirtti. Yılmaz ayrıca 2021 yılının daha verimli geçeceğini düşündüklerini belirtti.

  Korona virüs salgını nedeni ile ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlamaları ve evde kal çağrılarının ardından vatandaşlar sokaklara çıkmadı. Esnafların kapalı olması vatandaşları internetten alışverişe teşvik edince, ürünlerin taşınması da Düzce kamyon ve tır taşıyıcılar kooperatifince yapıldı.

Düzce’de yıllardır Düzcelilerin hizmetinde olan Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcılar Kooperatifi 2020 yılında hiç durmayarak çalıştı.

"Esnaflar dükkanlarını açamaz iken, bizler tam tersine çok çalıştık"

2020 yılını değerlendiren Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, “ Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcılar Kooperatifinde 350 tane üyemiz var. 2020 yılı bizim için çok güzel geçti. Bunu siyasi olarak değerlendirmemek lazım. Pandemi de insanlar esnaflar dükkanlarını açamaz iken, bizler tam tersine çok çalıştık. Siz de takdir edersiniz ki bütün insanlar evlerindeyken bütün alışverişini internetten temin etti. Bunları taşımakta bizim işimiz oldu. Çünkü insanların en önemli beşeri ihtiyaçları yemek, içme, giyim, fabrikaların çalışması gibi bunların ürünlerini taşıyanlar bizlerdik. 2020 yılı bizim için çok bereketli geçti. Ben bizim için söylüyorum ama başka esnaflar için çok ağır geçtiğini de çok iyi biliyorum. Kahveci esnafımız, kafeterya esnafımız, giyim esnafımız yani esnafımızın çok büyük bir bölümü 2020 yılının onlar için kötü geçtiğini biliyorum görüyorum. Arkadaşlar çok sıkıntı yaşadı. Fakat devletimizin onlarıda karınca kararınca desteklediğini de görüyorum. Kira yardımı, kredilendirme yardımı, 25’er bin lira kredi verildi. Hayat suyu can suyu olsun diye şimdi de bir banka aracılığı ile 50’şer bin lira kredi olanakları sağlandı. Biz kamyoncular kooperatifi olarak çok güzel bir dönem geçirdik. 2020 yılı bereketli bir sezon oldu ama ben 2021’in bu sezonunda Düzce ölçeğinde çok iyi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

  “Düzce’nin sanayiye ihtiyacı var”

  Düzce’de bir belirsizlik olduğunu sanayi mi tarım mı arasında gidip gelindiğini belirten Başkan Yılmaz, kesinlikle Düzce’nin sanayiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak: “ Düzce’de bir belirsizlik var, tarım mı sanayi mi tamam tarım olsun ama kaç tane tarım yapacak insanımız var. Bizim Düzcemiz alışmış kardeşim. Kim ne derse desin Dünya’da en iyi fındığın mahsulü burada toplanıyor. Demekki tarım bizde sadece marul, ıspanak, soğan değil. Tarım bizde fındık bu belli. Onun dışında sanayiye ihtiyacımız olduğu gerçeği var. Herkes artık buna bir karar versin. Küçük geliştirmeler bana göre doğrudur. Sanayinin olması çocuklarımızın geleceği için önemli bir yer teşkil ettiğini, Dünya’da da önemli bir yer olduğunu biliyorum. Çünkü tarım arazilerinin bir kısmı miras yolu ile bölünmüş küçülmüş oradan alınan mahsul ne kendisini kurtarıyor ne bir başkasını ama bir açıdan bir fabrikada bin 400 bin 500 kişi gibi insan ekmek yiyor. Bizim için 2020 güzel geçti. Ben söylenenlerin tam tersine Türkiye nereye gidiyor diyenlerin tersine bana göre koşuyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.  (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.