Bakan Koca: Düzce yüzde 50'ye yaklaştı

Bakan Koca: Düzce yüzde 50'ye yaklaştı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, bilim kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Ülkede Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Koca, ülke de Korona virüs salgınının "Kurban Bayramı sonrası Anadolu'da hızlı bir artış oldu" dedi. 

Koca Düzce ile ilgili olarakta açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada: " Alarm zilleri çalışıyor. Hastalıktan bizi koruyacağını umduğumuz aşı çalışmalarını takip ediyoruz. Ülkemizde 16 ayrı aşı çalışmaları yapılıyor. Aşı adaylarımızdan bir tanesi klinik öncesi çalışmalarımızı tamamlamış gönüllüler üzerinde deneme yapılmıştır. Nisan ayında ilk aşımıza kavuşmayı düşünüyorum. Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın düşüncesindeyim. Önce sağlık kuruluşlarımızdan başlayarak risk gruplarını kademeli olarak aşılamayı düşünüyoruz. Ekim'in ikinci haftasından sonra daha fazla virüs başladı" 

Daha ağır kısıtlamaların yapılması kaçınılmaz olacaktır. Pozitif vakalarımız artıyor. Ağır hastalarımız artıyor. Vefat sayıları artıyor. Dönem bir birimizle uğraşma dönemi değildir. Mazaret üretmeksizin tediblreri almak üzerimize düşen görevleri yapmak dönemidir. Bütün gücümüzle uğraş verdiğimiz tam kapasite ile çalıştığımız bir dönemdeyiz.Salgınla mücadelede ulusal seferberliğin dışında yerel yöneticilerimiz ile görüştüğümüz yerel kaynaklarla bir şeyler yapma dönemi içerisindeyiz. Son hafta içerisinde 15 il %50'nin üzerinde oldu. Antalya, Düzce, İzmir, Manisa gibi şehirler bu sınıra yanaştı" dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.