Müze Müdürlüğü O Bina İçin Uyarı Yapmamış

Müze Müdürlüğü O Bina İçin Uyarı Yapmamış

Konuralp'te SİT alanında inşa edilen ve kısa süre sonra kaldırılan muhtarlık binası için Müze Müdürlüğü yetkililerinin uyarıda bulunmadığı öğrenildi.

Düzce Belediyesi tarafından Konuralp merkezinde yaptırılan Terzialiler ve Çiftepınar mahalleleri muhtarlık binaları SİT yasasına aykırılık gerekçesiyle kaldırılmıştı.

Belediye'nin Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan izin almadan inşa ettiği muhtarlık binalarının kaldırılmasının ardından tartışmalar başladı.

Edinilen bilgiye göre, sözkonusu muhtarlık binalarının yapımı öncesi Müze Müdürlüğü yetkililerinin bilgi sahibi oldukları, ancak sürece sessiz kaldıkları, binaların inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından durumu yetkili makamlara bildirdikleri öğrenildi.

Durumdan haberdar olan Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nun da SİT alanına yeni yapı inşa edilemeyeceğini, dolayısıyla muhtarlık binalarının kaldırılmasını istediği belirtildi.

Belediye yetkilileri, "Konuralp Müze Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlık binasının yapılacağını biliyorlardı. Bizi önceden uyarmaları gerekiyordu, ancak bunu yapmadılar. Belediyemiz sanki SİT kanununa aykırı faaliyet yapmış duruma düşürüldü" dediler.

Konuralp Müze Müdürlüğü yetkililerinin SİT alanına bina yapılmasına önce göz yummaları, daha sonra harekete geçerek binayı kaldırmalarıyla ilgili girişimlerinin sebebi öğrenilemedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.02.2021
22:15

Belediye yetkilileri suçludur muhtarlik binasını yapmadan önce sit alanımı degilmi müze yetkililerine sorsalardı ve kısa bir süre icinde yapılmış müze yetkilileri bildirmekle görevini yapmıştır şeyin başkanımız faruk bey muhtarlik binasını yapan görevlilere.bu kadar basit bir yanlışı nasıl yaptıklarını yada kasitlimi yaptılar diye sormalı saygilar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,90
Mustafa yilmaz
23.02.2021
19:02

Kanun ve yönetmelikler den bu haber olan kişileri yönetici diye atnirsa sonucunda n kaçınılmaz olur. Sonuç itibariyle Düzce ilinde yaşayan insanlar cahil olarak adlandırılıyor. Müze müdürü bilmiyor ise belediye yöneticileri 2. Dereceden sit alanına çivi dahi çalışmayacagini bal gibi bilenler vardır. Devlet/Hükümet yerse diye başladılar ama ters tepti. Yazıklar olsun yöneticilere..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,26
Ramazan
23.02.2021
15:02

Sebebi müze müdürünün koltuk sevdası yüzünden vatandaşı da kurumları da yanlış işe yönlendirmesi. O binaya yapılan masrafı müze müdüründen geri istesinler

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,96
Mehtap karakaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.