Başkan Özlü Şıralık ve Soğukpınar'da

Başkan Özlü Şıralık ve Soğukpınar'da

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Şıralık Mahallesi’ndeki bir sitenin sakinleri ve Soğukpınar Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. “İstikbal vaat etmeyen çözümlere itibar etmeyin” diyen Özlü, Düzce’nin geleceğinin oylanacağı seçimlerde adayların sicilinin, gücünün ve Düzce’ye faydasının göz önünde bulundurulmasını istedi. 

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, seçim çalışmaları kapsamında Şıralık Mahallesi’ndeki bir sitenin sakinleri ile bir araya geldi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu’nun da katıldığı ziyarette, site sakinlerine Düzce’nin geleceğine yaptığı yatırımlardan söz eden Özlü, “Yarısı doğal afetlerle mücadele ile geçen 5 yılda Düzce’nin kangren olmuş bütün sorunlarını çözdük. Artık uygulama aşamasına geldik. Örneğin Basmacılar Çarşısı.. 24 yıl önce bu bina yıkılmış, yerine yenisi yapılamamış. Çünkü ihtilaflı bir durum vardı. Çözdük inşaatı yapılıyor. Çöp sorununu çözdük. İçme suyu sorununu da çözüyoruz. Yeni bir arıtma tesisi yapıyoruz, isale hatlarını ve şebekeyi değiştiriyoruz. Projesini yaptık, parasını bulduk, inşaat devam ediyor. Asar Deresi, Düzce’de yıllardır konuşulan bir konudur. Her dönem belediye başkan adayları ortaya gider fotoğraf çektirir ‘ben burayı yapacağım’ derdi. Ama bize nasip oldu, biz yapıyoruz. Şehir Stadı’nı taşıdık. Şehrin merkezinde 52 dönüm arazi üzerine bir park yapıyoruz” dedi.


“YATIRIMLARIN GELMESİ BELEDİYE ÇALIŞMALARINA BAĞLI”
Şehre gelecek bütün hizmetlerin belediyenin yapacağı imar planlarına bağlı olduğunu ifade eden ve kamu yatırımlarının kazandırılmasında belediye çalışmalarının öneminden bahseden Özlü, “Belediye başkanlığı insana her notada dokunan bir kamu görevi. Bir şehirde kamunun tüm organlarının yapacağı işlerin de belediye imkanları ve çalışmaları olmadan yapılması mümkün değil. Akçakoca Devlet Hastanesi’nin temelini Pazar günü attık. Yapımı 1 yıl gecikti. Çünkü belediyenin bir yer göstermesi gerekiyordu. Anlaşmazlık oldu ve belediye yer göstermediği için hastanenin yapımı gecikti. Okul yapacaksınız, belediye hazırladığı imar planlarında okula tahsisli bir yer göstermezse yapımı mümkün değil. Cami, hastane yapacaksanız mutlaka imar planlarında bunların yerlerinnin olması gerekir. Belediyecilik hizmeti siyasi bir iş değildir, insana dokunan teknik işlerdir. O yüzden 31 Mart seçimlerinde oy kullanırken siyasi görüşümüzü bir kenara bırakalım. Gelen adayların siciline ve geçmişine bakın. Gücüne bakalım, Ankara’dan Düzce’ye kaynak getirebilir mi? Düzce’nin bir problemi olduğu zaman bir bakanla görüşüp bu sorunu çözebilir mi? Adayların bize değil, Düzce’ye ne faydası olur ona bakalım. Üçüncüsü; bu adam devletin kaynaklarını parasını pulunu devletin kaynaklarını yerli yerinde harcar mı, israf eder mi, çalıp çırpar mı buna bakalım. Ben size bir kitap getirdim. Bu kitapta yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak işler var. Önümüzdeki dönem 100 proje yapacağız. Bunların tamamı, arka planında çalışılmış, projelendirilmiş, bütçesi hazırlanmış, kaynakları oluşturulmuş projelerdir. Bizim dışımızda hiçbir siyasi partinin hazırladığı böyle bir kitap yoktur. Hazırlayamazlar, çünkü onlarda böyle bir vizyon yoktur. Ellerine birisi tutuştursa onu uygulayamazlar. İstikbal vaat etmeyen çözümlere itibar etmeyin. Aklıselim insanlardan destek istiyorum. Siz belediye başkanını seçerken, şehrimizin gelecek 5 yılında hangi istikamette ilerleyeceğine de Düzce’nin geleceği sizlerin elinde” dedi.


1 MİLYON 350 BİN EURO HİBE FONU DÜZCE İÇİN BULDU
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise, şehrin gelecek 5 yılının emanet edileceği kişinin belirleneceği 31 Mart seçimlerinde, adayların vizyonunun önemine dikkat çekti. Yaklaşık 9 yıldır Faruk Özlü ile birlikte çalıştıklarını ve her şeyine kefil olduğunu dile getiren Özlü, “Büyükşehir olmayan diğer 51 il belediyesi içinde bir tek Düzce’nin Çevre Düzeni Planı hazır. Bu bizim geleceğimiz ve bir vizyon işi. İller Bankası belediyelere nüfusu ölçeğinde ödenek gönderir. Ama sadece bu ödenekle belediyecilik yapılmaz. Belediye başkanının aynı zamanda kaynak bulması, yurt dışı fonlara ulaşılması gerekir. Faruk başkanımız geçtiğimiz ay İPA’dan yaklaşık 1 milyon 350 bin Euro, yani 45 milyon TL’ye tekabül eden bir hibe fonu Düzce için buldu. Ulaşım için ve özellikle bisiklet yolları için bu fon kullanılacak. Düzce için adayım diyen hemen hiçbir aday böyle bir fona ulaşıp, gereğini yerine getirip, fona uygun proje hazırlayıp, orada kabul ettirip, o parayı Düzce’ye getiremez. Bunu iddia ediyorum. Bu bir vizyon, birikim ve beceri işidir” şeklinde konuştu. 


“BU MEMLEKETLE İLGİLİ BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kendine değil, kentine çalışan başkan” söyleminin Faruk Özlü’yü tanımladığını vurgulayan Keşir, “Faruk Özlü için, bir su damlası kadar kendine çalıştığı ile ilgili bir leke bulamazsınız. Bu 5 yılda gerçekten 20 yıllık iş yapıldı. Gelen kaynağın çok üstünde bir iş yapıldı. Bizim bu memleketle ilgili gerçekten büyük hayallerimiz var. Her şeyden önce temiz ve şeffaf bir siyaseti önemsiyoruz. Yani, kendi için çalışmadan, memleketi için çalışmak. Burada bir iz bırakalım istiyoruz. Farklı siyasi partilere gönül vermiş olabilirsiniz. Ama şunu bilin, belediyecilik bizim işimiz, Faruk Özlü’nün işi. Lütfen 31 Mart’ta sandığa giderken kim iyi proje yapar, kim parayı bulur, kim bu parayı lekesiz, şeffaf ve efektif kullanır, kim Düzce’de iz bırakır sorusuna cevap vererek, vicdanınızla oy verin. Çünkü bu, şehre ve çocuklarımıza olan borcumuz. Şehrimizin önümüzdeki 5 yıllık sürecinde bu yapılanların üzerine en az bir bu kadar daha koymak için başkanımıza destek verin” ifadelerini kullandı. Vatandaşların sorularının da yanıtlandığı ziyaretin ardından heyet Soğukpınar Mahallesi’ne hareket etti. 

ÖZLÜ SOĞUKPINAR’DA KONUŞTU: OY VERMENİN VEBALİNİ HİSSETİĞİNİZE İNANIYORUM
Soğukpınar Mahallesi kahvehanesinde ilgi ile karşılanan ve kalabalık vatandaş topluluğuna hitap eden Başkan Özlü, 6 ay önceki ziyaretinde kendisine iletilen imarla ilgili sorunların tamamen aşıldığını ve mahallenin imar planlarının tamamlandığını söyledi. Tapuların teslim edilmeye başlanacağını açıklayan Özlü, Perşembe günü yapılacak belediye meclisi toplantısında kesinleşecek karar ile mahalle parkına Şehit Sedat Atasever adını vereceklerini belirtti.
Tam zamanlı belediye başkanlığı yaptığını ve 5 yıldır daima ve sürekli Düzce’de bulunduğunu kaydeden Özlü, “Her ne kadar seçime giren biz olsak da, sizlerin tercihleri Düzce’nin geleceğini belirleyecek. Oy vermenin bir vebali vardır derler. Bu vebali hissettiğinizi ve gereğini yapacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

ŞENGÜLOĞLU: FARUK ÖZLÜ BİR PROJE SUNUYORSA SÖZÜNÜ TUTAR, YAPAR
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise; “Belediye başkanımız gerçekten 20 yılın işini 5 yıla sığdırdı. Bu altı boş bir cümle değildir. Bu 5 yıl, gerçekten zor şartlarda geçti. Tam zamanlı çalıştığı için, günün 16 saatini belediyecilik hizmetlerine ayırdığı için bunlar oldu. Başkanımızın kıymetini bilelim. Türkiye’ye mal olmuş birçok projede, savunma sanayinde gurur duyduğumuz projelerin tamamında başkanımızın imzası var. Bahsi geçen arkadaşların hangi projede imzası var. Başkanımız bu dönem için bir kitapçık hazırladı, içerisinde 100 proje yazıyor. Faruk Özlü bir proje sunuyorsa sözünü tutar, yapar. En büyük özelliği budur. Allah’ın izni ile bu 5 sene içerisinde bu projelerin tamamını Düzce’de göreceğiz. Kabuğunu kırmaya başlayan şehrimiz, önümüzdeki 5 yıl içerisinde de Türkiye’nin en gelişmiş 10 ili arasına girecek. Sayın başkanımızın vizyonu ve sizlerin destekleri sayesinde. Sizden tam destek bekliyoruz. Soğukpınar Mahallesi’nden rekor oy bekliyorum” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.