Okullar Açılmalı Mı? Vatandaş Ne Diyor?

Okullar Açılmalı Mı? Vatandaş Ne Diyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül’den sonra başlayacağını duyurdu. Peki okulların açılmasına ebeveynler ne diyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs pandemisinin en çok etkilediği alanlardan biri de eğitim oldu. Mart ayının ikinci haftasında bilim kurulunun kararıyla kapatılan okulların, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama ile 21 Eylül sonrasında açılacağı duyuruldu.

Virüs nedeniyle tedirgin olan bazı veliler aşı bulunmadan çocuklarını okullara göndermeye korktuklarını dile getirirken bazı veliler ise önlem alındığı takdirde çocuklarını okula gönül rahatlığıyla gönderebilecekleri söyledi.

Düzce’de de bazı vatandaşlar çocuklarını okula göndereceğini belirtirken bazıları ise virüsten korktuğu için gönderemeyeceğini belirtti.

“Virüsten korktuğum için gönderemem”

Çocuğunu virüs nedeniyle okula gönderemeyeceğini belirten Ertuğrul Aydoğan şunları söyledi:

“Okulların açılmasını istiyorum tabii ki. Ama derseniz ki çocuğunuzu gönderir misiniz? Bu şartlar altında gönderemem. Virüsten korktuğum için gönderemem.”

“Eğer durum iyileşirse belki gönderirim”

Gülşah Hanım konuyla ilgili şöyle konuştu: “Okulların açılması kararının şu an için doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Çoğumu gönderir miyim biliyorum. O anki şartlara bağlı. Eğer durum iyileşirse belki gönderirim.”

“Çocuğumu içim rahat bir şekilde göndereceğim”

Bilim Kurulunun aldığı kararı doğru bulduğunu belirten Fedai Altundal şöyle konuştu:

“Bence doğru bir karar. Bende çocuğumu özel okula yazdırdım. Devlet nasıl karar aldıysa doğrudur. Ben çocuğumu içim rahat bir şekilde göndereceğim. Bilim kurulu toplanıyor karar alıyorlar. Onlara güveniyorum. Benimde ailemde iki tane sağlıkçı var. Geliyorlar gezemeye o zaman konuşuyoruz. Zaten herkes yaşanacak diyorlar bu virüse. Yakalanmadan önce ilaç piyasaya çıkarsa bizim şansımıza.”

“Okullar açılsın herkes eğitimini alsın”

Korona Virüs nedeniyle ara verilen eğitime tekrar başlanması gerektiğini dile getiren Abdülkerim Kap şunları söyledi:

“Okullar açılsın herkes eğitimini alsın. Herkes önlemini alarak hayatına devam etmeli. Okullarda aynı şekilde bilinçli olarak bu döneme girmeli.”

Haber: H. DURNA - E. BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.