Gebe Takip Projesi'ni Anlattılar

Düzce depreminin ardından tekrar programlarına başlayan Mehmet İbrahimoğlu, Gündem programında Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve Ebe Meliha Şenal'ı konuk aldı. 


Düzce TV ekranlarında yayınlanan Gündem programı, depremin ardından ilk kez yayınlandı. Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu programda sağlık konuşuldu. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve Ebe Meliha Şenal programda önemli bilgilerde bulundu. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, "Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hafta muncurludaki hastanenin faaliyetlerini sürdürüyoruz. Deprem sebebi ile biraz aksaklıklar oldu. Çocuk yoğun bakım için çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanlığımız tıbbi cihaz ve donanım olarak destek sağladı. Ayrıca 15 milyon liralıkta bir destek oldu. gayet güzel bir merkez olacak orası. Fizik tedavi merkezimiz de orada devam edecek. Kadın ve çocuk anlamında da güzel bir alan olacak orada. Bir çok alanımız burada hizmete girecek. Buralarda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların hepsinde değerlendirme olacak ve bitmiş olacak. Tıbbi cihazların gelmesi ile birlikte aşağı yukarı aynı zamana denk gelir ve inşaatımızda biter. Yaz öncesinde bitmiş olur. Riskli gebe takip projemiz vardı. Bu konu ile ilgili de çalışmalarımızı en iyi şekilde yapıyoruz. Çocuk yeni doğacağı zaman en iyi şekilde sağlıklı olarak doğması için çalışmalar yapıyoruz. Bununla alakalıda elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Proje ile ilgili bilgiler veren Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Ebe Meliha Şenal, " Tevaffuk oldu denk geldi Annem 17 yaşında 1600 gram olarak dünyaya getirmiş. bende oğlumu riskli gebe olarak dünyaya getirdim. Oradaki annelerin hissettiklerini birebir hissediyorum. Mobil bir uygulama bu. Anneler telefonlarına indirdikleri en ufak bir uygulama indirdikleri gibi indiriyorlar. Ben onlarla nasıl irtibata geçiyorum. 18 yaş altı gebelik olabilir. Gebeliklerinde sorun olabilir. Ben gebe ile irtibata geçiyorum. Hastanelerdeki arkadaşlarım bu projeden bilgilendirdilerse benim işim daha kolaylaşıyor. Benim sisteme tanımladığım gebeler giriş yapabilir sisteme. Her hafta mutlaka gebeler ile mesajlaşıyorum. Sürekli onlarla mesajlaşıp sorunları takip ediyorum. Sorun olanları yakın takip ediyorum. İlk fotoğraflarını gönderenler oldu. Çok kıymetli bir şey. Ben doğum yaptım diye dönenler oluyor. Hayatlara dokunduğunu görünce bu hiç bir şey diyoruz. Çok mutlu oluyorum. Bu projeyi nasıl yaptınız diye arayanlar var. Biz şu anda hayatı kolaylaştırıyoruz. Gebe oturduğu yerden verilerini takip edebilecek bir e nabıza işlenmesi durumunda. Birilerinin emek vermesi gerekiyor. Ben ebe olmaktan her zaman gurur duydum. İlk anlarında yanlarında olmak her zaman çok kıymetli." ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.