Düzce'nin Havası Alarm Veriyor

Düzce'nin Havası Alarm Veriyor

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçer, Düzce’de etkili olan kar yağışının ardından tekrardan alarm veren hava kirliliğine dikkat çekti. Dinçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Düzce’de hava kirliliğine neden olan etkenlerden sanayileşmeye dikkat çekti.

  Düzce’de etkili olan kar yağışı hava kalitesini bir nebze olsun iyileştirmişti. Kar yağışının ardından hava kalitesi yeniden alarm vermeye başladı. Kentte temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken endeks değeri, 178’e kadar yükseldi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçer, sanayileşmeye dikkat çekti.

Sanayileşmenin genişletilmesi için çalışmalar yürütenlerin hava kirliliği ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığını dile getiren Belediye Meclis Üyesi Dinçer, “Gene başladık zehir solumağa. Fakat halkın sağlığı ile ilgili olarak DÜZCE temiz hava eylem planında sorumlu kurum olarak görünen sağlık il müdürlüğünden bir açıklama yok. Çanak gibi ortamda yer alan DÜZCE ovasında, atmosfer şartlarının da uygun olmadığı bilinmesine rağmen, inatla halen sanayileşmenin genişletilmesini isteyenlerden de halen bir açıklama yok. Yazık değil mi bu havayı soluyan çocuklara, yaşlılara ve diğer insanlara” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de insan sağlığını olumsuz etkileyen hava kirliliği ile ilgili yapılan ölçümler sonrasında hava kirliliğine neden olan faktörlerden birinin de sanayileşme olduğunu belirtmişti. Ancak il genelinde bazı fabrikaların filtre konusunda halen duyarsız davrandığı görülüyor. Vatandaşlardan gelen görüntülerde, fabrika bacalarından çıkan dumanlar hava kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.01.2021
19:23

ağzınıza sağlık erkan bey sayın bakanımız insallah bu sanayileşme yi durdurur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,57
naim
22.01.2021
16:27

Yöneticiler bu kış geçsin diye oyalanıyor takip edin Erkan bey duyarlılığınız için teşekkürler kime ne ceza yazılmış ne gibi önlerler alıyor valilik belediye sorgulayın bunun için size oy verdik

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,25
erol
22.01.2021
16:06

Laf çok icraat yok. Kandiriliyoruz.fabrikalar zehir saçıyor, adi kömür yakışı devam, ekzos ve trafik sıkışıklığı ile ilgili tedbir alınması ama çek,çak ile işler yürütülüyor.yapmayin..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,86
Sadi kuru


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.