Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Düzce’de

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Düzce’de

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Düzce’de 12 Kasım 1999 depremi anma etkinliklerine katıldı. Kaynaşlı’da düzenlenen anma programında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Bina yapmak bir servet edinme aracı değildir. Bir mesken inşa etmek ve insanlara huzur ve sükunet duyacakları mekan inşa etmektir” dedi. Davutoğlu daha sonra Şehit Cihan Aksarı’nın ailesini ziyaret etti.

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 12 Kasım depreminin yıldönümünde Düzce’ye gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Düzce otoyol Gişelerinde Gelecek Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Yıldız, çevre illerden gelen il başkanları ve partililer tarafından karşılanan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu buradan Kaynaşlı İlçesi’nde 12 Kasım Depreminde hayatını kaybedenler için yapılan anma programına katıldı. Programda konuşma yapan Prof. Dr. Davutoğlu; “Böyle günlerde hangi mevkilerde olduğumuzu unutup sadece insan olduğumuzu hatırlarız. Etnik, kültürel, dini farklılıkları da unuturuz. Bir nefes duyabilmek için enkazın altında o nefesin sesini duyabilmek için insan olduğumu hatırlarız. Allah bizi mevki, makam, şöhret, unvan, para dolayısıyla insanlığını unutanlardan eylemesin. Bu zor dönemlerde milletleri ayakta tutan şey dayanışma bilincidir. Sayın belediye başkanımıza misafirperverliği ve böyle bir anma merasimi düzenlediği için teşekkür ediyorum. Biz bugün sadece depremde kaybettiğimiz o güzel insanları anmıyoruz. Aynı zamanda bu anmalar bizde bir deprem bilincini depremin farkındalığını oluşturduğu için önemlidir” dedi.

"Depremlerde en önemli faktör binalardır"

Türkiye’nin birçok bölgesinde deprem riski bulunduğuna dikkat çeken Ahmet Davutoğlu ‘Düzce’de birinci derece deprem kuşağı içinde bulunuyor. Bu bilinç içinde hareket etmeliyiz. Depremlerde en önemli faktör binalardır. Dolayısıyla binalarımızın depreme dayanıklı, sağlıklı ve güvenli olması esastır. Bizler evimizde oturacaksak refahı hissetmeliyiz. Asla rant gözetilerek yapılaşma olmamalıdır. Bina yapmak bir servet edinme aracı değildir. Bir mesken inşa etmek ve insanlara huzur ve sükunet duyacakları mekan inşa etmektir’ dedi.

Depremde hayatını kaybedenler için taziyede bulunan Davutoğlu ‘1999 depreminde 980 kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişi sakat kaldı, konutlarından iş yerlerinden oldular. Hayatını kaybedenler için bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri, yakınları için bu acı duruyor. Sabırlar diliyorum’ dedi.

Programın sonunda ise depremde hayatını kaybedenler için yapılan duaya katılan Prof. Dr. Davutoğlu, deprem şehitleri için dua etti.

Kaynaşlı programının ardından kameraların karşısına geçen Ahmet Davutoğlu, hükümeti sert dille eleştirdi. Özellikle ekonomide ki gidişata değinen Ahmet DAvutoğlu, ekonominin kendi başbakanlığı döneminde iyi olduğunu ancak son dönemde ekonominin bozulduğuna dikkat çekti. Ayrıca Ahmet Davutoğlu, hükümetinde görev yapan eski isimlerin yeniden görev aldıklarını da belirterek başarılı isimlerle başarılı yönetim sergilediklerine değindi.

Basın toplantısının ardından Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler, Dağlıca şehidi Cihan Aksarı’nın ailesini de ziyaret ettiler.

Düzce programının son bölümünde ise Ahmet Davutoğlu ve Gelecek partisi Düzce Teşkilatı esnaf gezisi yaparak, ekonomiyi vatandaşlardan dinledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.11.2020
21:59

Sen kimsinyaaa bizim icin sen öldün işine bak trenden inen kim olursa bizim için ölmüş demektir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,56
Secmen


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.