Kanseri Yendi Yollara Düştü

Kanseri Yendi Yollara Düştü

2020 yılında kanseri yenerek bisikletiyle yollara düşen İngiliz bisikletçi Luke Grenfell, 16. ülke olarak Türkiye’ye ulaştı. Pandemi sürecinde Avrupa’nın en çok kayıp verdiği ülkelerin başında gelen İngiltere’de seyahat öncesinde de Covid-19 virüsünü yenen Grenfeell’in yolculuğu Çin’in Pekin şehrinde sona erecek.

Geçen yıl Ağustos ayında İngiltere’nin Bristol şehrinde geçen yıl Ağustos ayında kanser hastalığını atlattı. Ardından da dünyayı etkisi altına alan ve avrupa’da en çok can kaybının yaşanmasına neden olan covidi yenen Luke Grenfell, abisini de covidten kaybedince dünya turu yapmaya karar verdi.

Bisikletiyle Ağustos ayında İngiltere’den yola çıkan Grenfell, abisinin anısına düzenlediği bisikletle dünya turunda 16. durağı olan Türkiye’ye ulaştı. Düzce’de Düzce Bisikletçiler Kulübü üyeleri tarafından Düzce girişinde karşılanan misafir bisikletçi daha sonra Düzce şehir merkezinde kısa bir tur attı. Düzce Belediyesi önünde Düzcetv mikrofonlarına dünya turu hakkında bilgiler veren Luke Grenfell; “Bana İngiltere’de kanser tanısı konuldu. Bende bu tanıyla birlikte maceraya atılmaya karar verdi. İngiltere’den Çin’e kadar bisikletle gideceğim” dedi.

Düzce Bisikletçiler Kulübü Başkanı Selim Cicü ise; “Düzce’nin en iyi bisiklet şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Zaman zaman aksaklıklar var ama her şeye rağmen iddia ediyorum en iyi bisiklet şehri Düzce. Hal böyle olunca da Dünyanın neresinden olursa olsun bisikletçileri ağırlıyoruz. Luke kardeşimizde İngiltere’den başlayan yolculuğununda 16 ülke geçtikten sonra Çin’e gitmek için Düzce’den geçerken Düzceli bisikletçiler olarak kendisine eşlik etmek istedik. Yol boyunca kendisine refakat edeceğiz” dedi. 

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.