Gıda ve Yem Denetimlerinde Ceza Yağdı

Gıda ve Yem Denetimlerinde Ceza Yağdı

Gıda ve Yem Denetimlerinde Ceza Yağdı

 Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Aralık ayında Alo 174 şikayet hattına gelen şikayetler kapsamında il genelinde gıda ve yem denetimleri gerçekleştirdi. Mevzuata aykırı olan firmalara 16 bin 715 lira idari para cezası kesildi. 

  Tarım ve Orman Bakanlığı, Güvenilir Gıda konusunda gelen talepleri karşılamak ve şikayetleri değerlendirmek için Türkiye genelinde başlattığı Alo 174 Gıda Hattı Düzce’de vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanılıyor. Düzce’de Aralık ayı içerisinde Alo 174 gıda hattına gelen 14 şikayet, ekipler tarafından incelendi. İncelemeler sonrasında 2 gıda işletmesine 16 bin 715 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca ekipler Aralık ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 608, yem satışı yapan işyerlerinde 21 olmak üzere toplam 629 denetim gerçekleştirdi. 

   54 adet gıda ve yem numunesi alındı 

  Gıda İhracatı, izleme ve benzeri programlar ve yem izleme programları için 54 adet numune alınma çalışması gerçekleştirildi. Alınan ihracat numunelerinin tamamının analiz sonuçları ile izleme ve benzeri nedenlerle alınan numunelerden sonucu gelen 54 tanesinin sonuçları uygun çıktı. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.