Fındıkta Zirai Don Riski

Fındıkta Zirai Don Riski

Fındıkta Zirai Don Riski

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fındıktaki yaşanabilecek riskin artması nedeniyle serbest piyasada da fındık fiyatı yükselişe geçti. Haftaya 110 lira seviyelerinde başlayan fındık fiyatı bugün itibarıyla 113 liraya yükseldi.

Fındık Üreticisi Abdullah Şahin, yılbaşından sonra 110 lira seviyelerinde istikrarını sürdüren fındık fiyatının yeniden yükselişe geçtiğini ve 120 lirayı zorlayacağı yönünde beklentileri olduğunu söyledi.

Fındık Üreticisi Şahin, "Fındık fiyatı serbest piyasada yeniden yükselişe geçti. Yılbaşından sonra ilk defa 110 liranın üzerine çıkan fındık fiyatı serbest piyasada 113 lirayı gördü. Uzun süredir fiyat istikrarını sürdüren fındık fiyatı haftaya da 110 liradan başlamıştı ancak hafta ortasına geldiğimizde bu fiyat 113 liraya yükseldi. Hafta sonuna kadar da yükselmesi ön görülmektedir. Hatta önümüzdeki günlerde 130 lirayı görebileceği yönünde beklentilerde bulunmaktadır. Bu ani yükselişin nedeni bu sene fındıkta yaşanabilecek riskin yüksek olduğu görüldüğü gibi fındık ihtiyacının da olduğu söylenebilir. Görüldüğü gibi bu sene hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir bu da fındıkta riski artırmaktadır” dedi.

"Üreticimizin elinde çok az fındık kaldı"

Üreticinin elinde çok az fındık kaldığını da ifade eden Şahin, “2023 ürünü fındık rekoltesinin büyük kısmı pazara indi. Üreticimizin elinde çok az fındık kaldı. 2024 fındık hasadına daha 6 ay var. Bu, çok uzun süre. Mutlaka bu süre içerisinde fındık açığı olacaktır. Tüm bu unsurlar, göz önüne alındığında fındık fiyatının yükselişinin süreceği görülüyor. Fındık fiyatı arz ve talebe göre değişiyor ancak, fındıktaki risk durumu da fındık fiyatının önümüzdeki günlerde yükselip, düşmesinde etkili olacaktır” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.