Efteni Gölünde Seyrine Doyumsuz Gün Batımı

Efteni Gölünde Seyrine Doyumsuz Gün Batımı

Efteni Gölünde Seyrine Doyumsuz Gün Batımı

Düzce’nin Gölyaka  ilçesinde, güneşin batışı sırasındaki kızıllığın Efteni Gölü’ne yansımasıyla ortaya çıkan kartpostallık görüntüler görenleri hayran bırakıyor. Efteni Gölü’ndeki gün batımı, Doğa Fotoğrafçısı Ahmet Bozdemir tarafından özel olarak görüntülendi.

Doğa fotoğrafçılarının ilgi odağı olan Efteni Gölü’nde muazzam gün batımı Doğa Fotoğrafçısı Ahmet Bozdemir tarafından özel olarak görüntülendi.

Kendine hayran bırakan gün batımı manzaralarını doğa ve fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez güzellikler sunuyor.

  Düzce’de kuşların göç yolu üzerindeki önemli bir sulak alan olan ve ismini Bizans prensesinden alan Efteni Gölü, görüntüsü ile izleyenleri mest ederken ilkbahar mevsiminde de ziyaretçilerin bekliyor.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan Efteni Gölü ve çevresi sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve su kaynakları ile göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden birisi olarak görülüyor.


 

Koruma sahası içerisinde sazlık alanlar, açık su yüzeyleri bataklıklar ve çamur düzlükleri gibi farklı ekolojik nitelikteki habitatlar, başta su kuşları olmak üzere değişik türden zengin bir hayvan hayatının barınmasını sağlıyor.

Efteni Gölü çevresindeki en önemli fauna elemanlarını su kuşları oluşturuyor. Bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapan Efteni Gölü’nde Leylekler, yaban ördekleri, tepeli beyaz balıkçıllar, angıt, sakarmeke ve kuğular kolay görünenler arasında yer alıyor.

Efteni Gölü’nde çevredeki kuş türlerinin izlenebilmesi için seyir terası da bulunuyor. Kuşların göç yollarında, bir mola gölü olan Efteni Gölü su seviyesinin dışında nilüfer çiçekleriyle, sazlık alanlarıyla kuşları saklarken fotoğraf ve kuş gözlemciliğine kompozisyon oluşturuyor.

Her mevsimde Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan ve adını Bizans prensesinden alan Efteni Gölü, ilkbahar aylarındaki görüntüsüyle de ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.