Düzce’de Can Kaybı Yaşanmaması Sevindirici

Düzce’de Can Kaybı Yaşanmaması Sevindirici

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, Düzce’de yaşanan depremin ardından yaptığı açıklamada, depremin yıkıcı olmamasının ve can kaybı yaşanmamasını sevindirici olduğunu ifade ederek “12 Kasım depreminin yıldönümü öncesi parti binamızda yaptığımız açıklamada uygulamalı olarak gösterdiğimiz şekilde sağlam evler yıkılmadı ve can kaybı yaşanmadı. Evlerin daha sağlam yapılması için denetimlerin arttırılmasını bunun içinde Deprem ve Doğal Afet Bakanlığı kurulmasını istiyoruz” dedi. 

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5,9’luk depremde yıkım ve can kaybı yaşanmazken, bazı evlerde hasarlar oluştu. Düzce’de 12 Kasım 1999 depreminin yıldönümünden 1 gün önce parti binasında açıklama yapan TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş, masasının üzerine bir sağlam birde sağlam olmayan ev maketi koyarak, sarsıntıda sağlam olmayan evlerin yıkılacağını örneğini uygulama göstermişti.


Depremde de sağlam olan evlerin zarar görmediğini hatırlatan Aktaş, “11 Kasım tarihinde yaptığımız açıklamada masamızın üzerine koyduğumuz iki evin birisi yıkılmış birisi ise sağlam ayakta kalmıştı. O gün sağlam evlerin deprem yıkılmayacağına ve depremin değil çürük binaların öldüreceğini söyleyerek binaların sağlam yapılmasını istemiştik. 23 Kasım depreminde görüdük ki sağlamk binalar ölüme neden olmuyor. Düzce’de bir çok bina hasar dahi almadı. Hasar alan binalar ise ya deprem öncesi yada tam anlamıyla kontrol edilmeyen binalar. Bizler deprem bölgesinde olan Düzce’de binaların daha sağlam yapılması için denetimlerin arttırılmasını bunun için ise sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün dediği gibi Deprem ve Afet Bakanlığı kurulmasını istiyoruz. Bu bakanlık Türkiye Değişim Partisi iktidarında mutlaka kurulacak. Deprem, sel, yangın gibi konular bir genel müdürlükle yürütülecek konular değil. Bu işlerin tek çatı altında toplanarak anında müdahalesi gerekiyor. Bu kapsamda depremi yaşayan başta Düzceli hemşerilerimiz olmak üzere çevre illerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah bir daha böyle afetler göstermesin” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.