Afet Koordinasyon Merkezi Proje Alanında Çalışmalar Başladı

Afet Koordinasyon Merkezi Proje Alanında Çalışmalar Başladı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdiği Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi için proje alanında çalışmalar başladı. Mergiç Mahallesi'ndeki 4 Bin 500 metrekare alanda dolgu çalışması yapılıyor. 

Düzce Belediyesi, afetlere hazırlık konusunda hem teoride hem de pratikte hazır durumunu güçlendirmeye devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile özellikle Kahramanmaraş depremi sonrası çalışmaları hızlandırılan Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi proje alanında çalışmalar başladı. Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi; Türkiye'de itfaiye eğitim alanı olarak 5'inci, tüm dernekleri tek çatı altında toplama noktasında ise ilk merkez olma özelliği taşıyacak. Geçtiğimiz ay lansmanı gerçekleştirilen proje Mergiç Mahallesi'nde 4 Bin 500 metrekare alanda inşa edilecek. 

AYNI ALANDA İTFAİYE BATI MÜFREZESİ DE BULUNACAK
Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi ile Düzce İtfaiyesi, bölgemizde bulunan Arama Kurtarma Dernekleri ile entegre olacak. Merkezde arama kurtarma derneklerinin toplanma ve teçhizatlarını muhafaza edecekleri konteyner ve ofisler bulunacak. Kurulacak olan merkez bölgemizde hem de Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelebilecek olası afetlere müdahale öncesi toplanma merkezi olarak da kullanılacak. Öte yandan aynı kampüs içerisinde Düzce İtfaiyesinin Batı Müfrezesi, pentatlon sahaları, itfaiye temalı çocuk parkı gibi tam donanımlı bir merkez inşa edilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.04.2024
19:47

BİR SAVAŞ ÇIKSA SIĞINAK YOK NÜKLEER BİR SAVAŞ ÇIKSA İNSANLARIN SAKLANAÇAĞI BİR YERİMİZ YOK

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
sts


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.