Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim borcu bulunan işverenlere yönelik önemli kolaylıklar sağlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle birlikte tecil süresi 36 aydan 72 aya çıkarılırken, teminatsız tecil limiti de 250 bin liradan 10 milyon liraya yükseltildi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Kars'ta bulunan Bakan Işıkhan, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" programında iş insanlarıyla bir araya geldi.
İş dünyasının temsilcilerine seslenen Işıkhan, çalışma hayatının tüm paydaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, işçiler, işverenler, esnaf ve ticaret erbabıyla yapılan istişarelerin yeni düzenlemelere yön verdiğini söyledi.
Bakan Işıkhan, SGK'ya borcu bulunan işverenler için sağlanan kolaylıklar kapsamında, 31 Ağustos 2026 tarihine kadar yapılacak başvurularda yıllık tecil faiz oranının yüzde 39'dan yüzde 29'a düşürüldüğünü ifade etti. Böylece işverenlerin borçlarını daha uygun koşullarda yapılandırabilmelerinin önü açıldı.
Yeni uygulamayla işletmelerin finansal yükünün hafifletilmesi ve istihdamın korunmasının hedeflendiğini belirten Işıkhan, iş dünyasının taleplerini dikkate alarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
Kars'ın tarihi ve ekonomik önemine de değinen Bakan Işıkhan, şehrin medeniyetlerin buluşma noktası, tarım ve turizmin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
İşverenler için yürürlüğe alınan yeni düzenlemelerin, özellikle ekonomik dalgalanmaların yaşandığı dönemde işletmelere önemli bir nefes aldırması bekleniyor.


