AK Parti Sözcüsü Çelik: "Ben göçmenim diyerek milletimize saygısızlık yapana müsaade edemeyiz"

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Ben göçmenim diyerek milletimize saygısızlık yapana müsaade edemeyiz"

AK Parti Sözcüsü Çelik:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye ölümden kaçan insanlara kucak açar. Onun dışında bunun istismar edilmesine müsaade etmeyiz. Türkiye kimsenin göçmen kampı değildir. Birileri bu coğrafyaları toplama kampı gibi düşünmesin. Ben göçmenim diyerek milletimize saygısızlık yapana müsaade edemeyiz" dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK'sı sonrası açıklamada bulundu. MYK toplantısında gündem maddeleri başında orman yangınlarıyla mücadelenin olduğunu aktaran Çelik, "Cumhurbaşkanımız orman yangınlarıyla mücadele ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı. MYK üyelerimiz bu konudaki tespitlerini ve değerlendirmelerini ortaya koydu. 43 vilayette 260 adet orman yangını meydana geldi. Yangınların 256’sı kontrol altına alındı, 4 adet yangına müdahale sürüyor. Büyük üzüntülerimiz var. Antalya Valiliği emrine AFAD, İçişleri, bakanlıklar tarafından 52.5 milyon liralık nakdi kaynak aktarıldı. Muğla Valiliği emrine 17.5 milyon liralık nakdi yardım gönderildi. Hasar tespiti için çalışmalar devam ediyor. Fedakar çalışmaları kendimde gördüm. Orman teşkilatımıza teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Sahada olan arkadaşlarımızın kahramanlığını bizzat müşahede etti arkadaşlarımız. Toplam 21 bin 90 personelle hazırlık her sene söz konusu oluyor. Bin 178 arazöz, 2 bin 277 müdahale aracı, 501 iş makinesi olmak üzere 4 bin 311 araç bulunuyor. Dünyada ilk olarak İHA'ların kullanılmasıyla büyük bir kapasiteye sahipler. Neredeyse sıfır olan gölet sayısı 4 bin 150'ye çıkarıldı. Yangınlara müdahale açısından geçmişte 40 dakika olan müdahale süresi 12 dakikaya inmiş durumda. Son tabloda çok fazla yangının çıkmasının zorlayıcı bir tablo olduğunu görüyoruz" dedi.
Bölgede yeşillendirme çalışmalarının gündem olduğunu söyleyen Çelik, "Yeşillendirme çalışmaları gündem oluyor. Yeşil vatanımızı daha da büyütüyoruz. Her bir vatandaşımız için 3 fidan dikerek 252 milyon fidanla başlangıç için güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Dünyanın mücadele ettiği bir tablo söz konusu. Önceliğin yangının söndürülmesine verilmesi söz konusu. OGM, Kızılay, AFAD; jandarma, polis, gönüllüler, arkadaşlarımız vatandaşlarımızın yanında olmak için gayret sarf ettiler" dedi.
Bütün dünyada yangınla mücadelenin söz konusu olduğunu söyleyen Çelik, yalan haberlere karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çelik, "Bazı siyasilerin yangın ateşi yanına fitne ateşi yakmaya çalıştığını gördük. Oraya gidip sırtını yangına verip selfie çektirip buraya müdahale edilmiyor gibisinden göz göre göre yalan diyeceğimiz bir fitne ateşinin körüklenmeye çalışıldığını gördük. Yangınla mücadele kadar fitne ateşiyle mücadeleyi devreye aldığımız bir durum oldu. Tüm vatandaşlarımızın yaralarının sarılması önceliğimiz. AK Parti'lilere yardım ediliyor denilerek bizim siyasi hayatımızda gördüğümüz en vahşi en acımasız yalanlardan birisini söyleyebiliyor. Çok daha güçlü bir duruş sergilememiz gerektiği MYK’da değerlendirilmiş oldu. Kim burada sağlıklı bir şekilde yaraların sarılması için gayret gösterdiyse hangi siyasi partiden olursa olsun herkese şükranlarımızı sunarız. Her şey millet için. Bütün devletin imkanları milletin hizmetindedir Bir yerde bir sel, deprem, yangın varsa hep beraber koşmamız gerekir. Yangınla mücadele devam ediyor çıkmışlar kurumlarla ilgili tartışma yapıyorlar, siyasi tartışma yapıyorlar. Yangını söndürürüz, toplantınızı yaparsınız görüşünüzü ortaya koyarsınız; cevap veririz. Geniş çerçevede değerlendirildiğini ifade etmek isterim. Fitne ateşini söndürmek için koşturan herkese kimliği ne olursa olsun şükranlarımızı sunuyoruz. Azerbaycan’a selamlarımızı gönderiyoruz. Pek çok imkanla yanımızda olduklarını gösterdiler. Bu zor günlerde yanımızda olan ülkelere verdikleri destek için teşekkür ederim" diye konuştu.
Sel felaketleri ile ilgili değerlendirme yapıldığını aktaran Çelik, "İnşallah son kalan yangınlar söndükten sonra çok daha güçlü bir şekilde yaraların sarılmasına devam edeceğiz. Gördükleri zararın içerisinde yangının ortasında vatandaşlarımızın asaletini, nezaketini ne kadar büyük bir asaletle, vakarla bütün bu gerçekleri kuşattıklarını daha net bir şekilde gördük" dedi
Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele eden sporcuları tebrik eden Çelik, "Ülke olarak 13 madalya ile madalya sıralamasında 20. sırada yer aldık. Bu olimpiyatı 35. sırada tamamladık. Okçulukta Mete Gazoz, boksta Buse Naz Sürmeli kardeşlerimizin altın madalyalarının ayrı bir yeri oldu. Filenin sultanlarının mücadelesini gururla izledik. Hem bir rekabetin içindeyken hem ülkesine biraz moral vermek için nasıl gayret ettiklerini gördük tüm sporcularımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kadın sporcularımızın öne çıkması ayrıca önemli. 5 kadın sporcumuz madalya elde etti" ifadelerini kullandı.
Yunanistan’da Türk azınlığın yaşadığı sorunlara değinen Çelik, okulların kapatılmasına ilişkin, "Bunun Lozan anlaşmasına aykırı olduğu açıktır. Yunanistan azınlık okullarının yararlanması gereken okulların kapsam dışı bırakılması ortaokul ihtiyacı varken bunun açılmaması kabul edilemez. Güçlü bir şekilde reddettiğimizi duyurmak isterim" diye konuştu.
Olası orman yangınlarına karşı Orman teşkilatının tedbirler aldığını kaydeden Çelik, "Yazın yangın bekleniyor. Orman teşkilatının yangınlarla ilgili işaretlemeleri, risk haritası var. Şu an itibarıyla bir yandan bu yangınları söndürmeye çalışırken büyük bir teyakkuz içindeler. Akdeniz kuşağı için tehlike söz konusu. Bu sene farklı bir tabloyla karşılattık. Yangın söndürme kapasiteye teknolojik donanım açısından havadan attığı su miktarı açısından da önemli teşkilatlardan bir tanesi. Karadan da çok önemli mücadele veriliyor. Sebebi belli olmayan yangınlar söz konusu olabiliyor" dedi.
Çelik, "İşin sosyal medya tarafı var sosyal medyadaki yangınla mücadele ederken esas olan vatandaşımızın yarasını sarmaktır. Burada tek bir kaygıyla hareket ediliyor vatandaşımızın yanında olmak, yangınla mücadeleye katkı sağlamak. Başkaları tarafından üretilmiş fitne ateşine karşı mücadele etmek zorunda kalınıyor" diye konuştu.
Mültecilere yönelik konuşan Çelik, "Orada kimse açıklama yaparken saygısızlık noktasına gelen bir açıklama yapmamalıdır. Türkiye ölümden kaçan insanlara kucak açar. Onun dışında bunun istismar edilmesine müsaade etmeyiz. Türkiye kimsenin göçmen kampı değildir. Birileri bu coğrafyaları toplama kampı gibi düşünmesin Göç dalgası olmasın diye Suriye içinde güvenli bölge için Cumhurbaşkanımız öneride bulunmuştu. Bu projeye destek verilseydi. Güvenli ve uçuşa yasak bölge olacaktı, bu insanlar yerini terk etmeyecekti. Orada tabi ki ölümden kaçanlara tarih boyunca olduğu gibi kucak açtık. Birilerin istismar etmesine de müsaade etmeyiz. Burada ölümden kaçana sahip çıkmamak ahlaki olmaz. Birilerinin zannettiği gibi burasını göçmen kampı gibi değerlendirme kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Türkiye bundan fazla göç yükünü kaldıracak durumda değildir. Bu birilerinin dediği gibi para meselesi de değildir. Bu insanlara karşı faşizan dil kullanılması da bize yakışmaz. Ne bu faşizan dile, ne de 'ben göçmenim' diyerek milletimize saygısızlık yapana müsaade ederiz. Türkiye’nin sınırları hakimiyeti yüksektir. İçişleri Bakanlığı'mızın yaptığı çalışmalar çok yüksek standartta çalışmalardır. İki taraflı istismara müsaade etmeyeceğimiz bir tablo söz konusudur. 'Ben göçmenim' diyerek milletimize saygısızlık yapana müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu.
Siyasi partiler kanununa ilişkin ise Çelik, "Konu Cumhur İttifakı içinde görüşülür, bu görüşmeler nihayete ermediği için genel başkanlara sunulacak duruma gelmedi. Bir görüş olgunlaştığında genel başkanlara sunulacaktır. Konu başlıkları kamuoyuna sunulacaktır" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.