Süper Lig’de 6. Hafta Neler Yaşandı

Süper Lig’de 6. Hafta Neler Yaşandı

Süper Lig’de 6. Haftanın değerlendirmesi

 

TFF Süper Lig’de 6.Hafta maçları hafta arası mesaisi şeklinde gerçekleşti. Salı,Çarşamba ve Perşembe günü oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar alınırken şampiyonluk adayları Fenerbahçe dışında puan kaybı yaşadı.

Haftanın ilk maçları Salı günü oynandı.

Ligde galibiyetle tanışamayan Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Altay’a 2-1 mağlup olurken; maçta fair-play adına mükemmel bir an yaşandı. Altay’lı Erhan Çelenk gole gitme ihtimali çok yüksek olan pozisyonda rakip defans oyuncusunun sakatlandığını fark etti ve topu dışarı gönderdi. Tribünlerden büyük alkış alan hareket sonrası ev sahibi ekip tribünlerinden konuk oyuncu lehine tezahüratlar yükseldi. Maç sonunda ise gülen taraf Altay oldu. Bu sonuçla Altay 12 puanla haftayı 5. Sırada tamamladı. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise 1 puanla son sırada yer aldı ve bu yenildi teknik direktör Bülent Uygun’un görevine son verilmesine neden oldu.

Fatih Karagümrük ile Antalyaspor arasında oynanan müsabaka haftanın tek golsüz maçı olarak bitmesine rağmen izleyenler çok sayıda gol pozisyonu izledi. Her iki ekip oyuncuları da pek çok fırsattan yararlanamazken maçta kalecilerin mükemmel performansı ön plana çıktı. Her iki kalecide kalelerine isabet eden 5er isabetli şuta gole izin vermediler. 1er puan alan iki ekipten Karagümrük 11 puanla 8. Sırada yer alırken Akdeniz ekibi Antalyaspor ise 5 puanla 17. Sırada kaldı ve düşme hattının en üst basamağında kaldı.

Anadolu derbisi şeklinde nitelendirilen ve ligin 2 güçlü ekibini karşılaştıran maçta Malatyaspor evinde Sivassporu ağırladı. Lige istediği gibi başlayamayan Avrupa Konferans Liginde ise Kopenhag takımına farklı mağlup olarak elenen Sivasspor 6. Hafta sonunda ilk galibiyetini elde ederek kötü gidişe dur dedi. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri 6 puana ulaştı ve 12. Sıraya yükseldi. Ev sahibi Malatyaspor ise inişli çıkışlı grafiğini sürdürdü. Sahasında aldığı yenilgi ile rakibine puan olarak yakalanan İrfan Buz’un ekibi 6 puan ve averajla 14. Sırada kaldı.

Salı akşamının en önemli maçı ise Beşiktaş ile Adanademirspor arasında oynandı. Maça fırtına gibi başlayan ve ilk 55dk içinde 3 gol bulan Kara Kartal daha sonrasında adeta durdu. Konuk ekip 60. Dkda bulduğu şık frikik golü sonrası oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Farkı son bölümde 1e indiren Adana temsilcisi 90+7de kornerden bulduğu golle Dolmabahçe’den puanı kurtardı. Maçta heyecan her saniye devam ederken Balotelli’nin golü sonrası Sergen Yalçın’a yaptığı hareketler çok konuşuldu. Bu sonuçla 14 puana ulaşan Beşiktaş liderliğini sürdürürken, teknik direktör değişikliği sonrası tırmanışa geçen Adanademirspor puanını 6ya çıkarttı ve kendisiyle aynı puanı paylaşan 3 takımın arasında averajla 13. Sıraya yükseldi.

Sürprizler Çarşamba günü devam etti.

Gaziantep’te oynanan müsabakada ev sahini Gaziantep FK, Medipol Başakşehir’i 1-0 mağlup etti. Maçta 10. Saniyede Muhammet Demir’in attığı gol lig tarihinin en erken golü olarak tarihe geçti. Her iki ekipte maçın tamamında izleyenlere etkili ataklar ve gol pozisyonları izletemezken Gaziantepspor bu skorla puanını 8e yükseltti ve 10. Sıraya yerleşti. Geçtiğimiz hafta ilk puanlarını Fenerbahçe karşısında alan Baçakşehir ise 3 puanda kaldı ve 18. Sırada yer aldı.

İzmir’de oynanan maçta Hatayspor deplasmanda Göztepe’yi etkili oyunu sonrası 2-0 mağlup etti. Lige çok iyi performansla başlayan konuk ekip iyi oyununu bu maçtada sürdürdü. Puanını 13e yükselten Ömer Erdoğan’ın öğrenciler ligde 3. Basamağa kadar tırmandı. Geçen hafta Altay karşısında derbi mağlubiyeti yaşayan ev sahibi ekip ise Hatayspor karşısında aldığı yenilgiyle 5 puanda kaldı ve 15. Sırada kendisine yer buldu.

Çarşamba gününün sürprizi ise Kayseri’de yaşandı. İki renktaş ekibin mücadelesinde ev sahibi Kayserispor baştan sona üstün oynadığı maçta Galatasaray’ı 3-0 mağlup etti. Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinin ardından yükselişe geçen ev sahibi ekip, 6. Hafta sonrası 10 puan ile 9. Sırada yer alıyor. Oynadığı son 4 maçta galibiyet alamayan ve sadece 2 puan toplayabilen Galatasaray ise bu yenilgi ile şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı. 6 hafta sonunda 8 puan alabilen sarı kırmızılı ekip 11. Sırada yer alıyor.

Haftanın son maçları Perşembe günü oynandı.

Haftaya 2. Sırada giren ve lider Beşiktaş’ın yaşadığı kayıpla zirveye yerleşme fırsatı ayağına gelen Trabzonspor ligin dişli ekibi Konyaspor karşısında 2-2lik skorla 1 puana razı oldu ve 14 puan ve averajla 2. Sırada kaldı. Maça istediği gibi başlayan, daha ilk dakika dolmadan öne geçen Trabzonspor için işler daha sonra terse döndü. 8.dakikada 10 kişi kaldıkları maçta, 2-1 geriye düşmelerine rağmen 1 puanı kurtaran Trabzonspor liderlik fırsatını tepti. Konyaspor ise ligde kolay lokma olmadığını ve üst sıraları hedeflediğini gösterirken 12 puan ve averajla 6. Sıraya yükseldi

Üst üste aldığı farklı yenilgiler sonrası Çağdaş Atan’ın yerine Bülent Korkmaz’ı takımın başına geçiren Alanyaspor ise yükselişini sürdürdü. Geçen hafta deplasmanda Galatasaray karşısında kazanan Akdeniz temsilcisi bu defa sahasında Kasımpaşa karşısında kazandı. Aldığı 2-0 galibiyet sonrası puanını 12ye yükselten Alanyaspor 7. Sırada yer aldı. Son 3 maçta 9 puan toplayan Bülent Korkmaz’ın ekibi bu maçlarda gol yemedi. Ligde istikrarsız bir görüntü çizen İstanbul ekibi Kasımpaşa ise üst üste 3. Maçında gol atamadan yenilgi yaşadı. 5 puanla 16. Sırada kalan Kasımpaşa’da kötü gidiş devam etti.

Haftanın son maçı Kadıköy’de oynandı. Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin yaşadığı kayıplar sonrası büyük bir fırsat yakalayan Fenerbahçe bu şansı zorda olsa değerlendirdi. Son oynadığı 2 maçtan 1 puan çıkartabilen Fenerbahçe henüz 5.dakikada golü bulsada sonrasında oldukça zorlandı. Rakip takımın penaltı kaçırdığı maçta 2-1 galibiyetle ayrılan Sarı-lacivertliler 13 puanla 4. Sıraya yükseldi. Konuk Karadeniz temsilcisi ise ligde ilk defa gol sevinci yaşamasına rağmen henüz galibiyet alaman iki ekipten biri konumunda. Sadece 1 puan alabilen ligin yeni ekibi 19. Sırada kaldı.

 

Haftanın Takımı: Kayserispor

Haftanın Hayal Kırıklığı: Galatasaray

Haftanın Olayı: Balotelli- Sergen Yalçın

Haftanın Oyuncusu: Mame Thiam (Kayserispor)

Haftanın Kalecisi: Uğurcan Çakır (Tranzonspor)

Haftanın Teknik Direktörü: Vincenzo Montella (Adanademirspor)

Haftanın Golü: Emrah Başsan (Kayserispor)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.