DESOB?TA MENTÖRLÜK EĞİTİMİ VERİLDİ

 DESOB?TA MENTÖRLÜK EĞİTİMİ VERİLDİ

DESOB ve MARKA işbirliğiyle birliğimize bağlı esnaf odası başkanlarına mentörlük eğitimi verildi. Açılış konuşmasını yapan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, ?MARKA ile düzenlemiş olduğumuz mentörlük eğitimi ile hedeflerimiz esnaf ve sanatkarlarımızın daha profesyonel çalışma ortamları yaratmalarını sağlamaktır?dedi.
?Mentörlük , mentör (usta) ve mentee(çırak) kavramlarından oluşmaktadır? diyen Kayıkçı, ?Aslında bizlere uzak kavramlar değil fakat profesyonelleşen iş hayatlarında usta olan bizlerin çıraklarımızdan iyi bir yönetici oluşmasını sağlamaya çalışmamız gerekmektedir. Esnaf ve sanatkar her geçen gün gelişen dünyamız ve çevremizdeki etkileşimleri takip etmemiz gerekir. Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği olarak bu tarz eğitimlere devam edeceğiz? şeklinde konuştu.
Daha sonra ABİGEM Eğitmeni Dilek Alp Perçin, mentörlük kavramını uygulamalı olarak anlatarak, iş hayatımızdaki önemini vurguladı. ?Türkiye?de ilk olarak 2008 yılında SABANCI Holdingle başladıkları mentörlük eğitimlerinin tahmin edilemeyecek kadar işletmelerimize başarı getirdiğine şahit olduk? diyen Perçin, şöyle devam etti: İşletmelerimizin sahipleri yani ustalar, mutlak suretle işyerlerinde çırak (mentee) yani yöneticiler yetiştirmek zorundadır. Çünkü her işi yapmak insan doğasına aykırıdır diyen PERÇİN, genç beyinleri tespit ederek onları mevcut iş hayatınıza adapte ederek hem işinize hemde kendinize enerji katmanıza neden olacaktır.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.