KEŞİR TRT HABER?E KONUK OLDU

KEŞİR TRT HABER?E KONUK OLDU

Düzce Milletvekili ve Aile Bütünlüğü ve Boşanma Olaylarını Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, bugün TRT Haber?de canlı yayın konuğu oldu.Komisyon çalışmaları ve gelinen son noktada açıklamalar yapan Keşir, henüz yayınlanmamış rapor üzerine yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. Keşir raporun rafta kalmamasını da diledi.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir TRT Haber?e konuk oldu. Başkanı olduğu Aile Bütünlüğü ve Boşanma Olaylarını Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamlarken, Keşir programda çalışmaları ve gelinen noktayı anlattı.

Programın başında boşanmaları ve nedenlerini anlatan Ayşe Keşir, boşanmalarda bir artma eğilimi olduğunu ancak boşanan çiftlerin yüzde 80?inin yeniden evlendiğini söyledi.

 

Komisyon çalışmaları hakkında konuşan Keşir, aile bütünlüğünü etkileyen unsurları anlatırken, boşanma neden ve sonuçlarına bakarak çalışmalardan sonuç alınamayacağını tespit ettiklerini ve bütüncül bakmaya karar verdiklerini belirtti.

Keşir, ? Madde ve davranış bağımlılığı, engelli bireylerin aile üzerindeki yükünün hafifletilmesi, yaşlı bireyler için politikalar, ekonomik güçlükler ve yoksulluklar, eğitim yoksulluğu tüm bunları 4 ayda toparlamak aslında iddia gibi oldu. Bu anlamda 19 toplantı yaptık.9 ayrı ilde toplandık.Yurt dışında da 4 ülkeye gittik.Hem o ülkedeki vatandaşları dinleyelim hem o ülkede uygulamaları görelim diye. 4 ayda 520 kişi ve kurum dinlemişiz.? Dedi.

Aile Bütünlüğü ve Boşanma Olaylarını Araştırma Komisyonunun sonuç raporuna ilişkin bazı eleştirilerin olduğu yönündeki soruyu cevaplayan Keşir, raporun henüz basılmadığını söylerken, raporda yer alan yoksulluk nafakası için fon önerildiğini, amacın kadının yoksulluktan kurtulması olduğunu ifade etti.

Raporda yer alan önerilerden de söz eden Keşir, özellikle dezavantajlı kadınlar için önemli tespitler olduğunu belirtti.

Keşir, ? Boşanmada 3 yıl bekleme süresi var. Hayat çok hızlı akıyor.Hızlı akan bu hayatın içinde 3 beklemek bazen çatışma unsurunun artmasına yol açıyor. Bununla ilgili 3 yıl yerine 1 yıl beklenmesi önerimiz var.Bir başka önerimiz, şiddeti önlem merkezlerinde kadınlara İşkur desteği veriliyor, aynı desteği sığınma evlerindeki kadınlara da verilmesini öneriyoruz. Bir başka öneri, engellilerle ilgili. Engelli olan ailede kadının üzerindeki yükü almak istiyoruz.? Şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde Keşir, komisyonun çalışmaları sırasında sorun başlıklarının belirlendiğini söylerken, ?umarım hayata geçirilen kalemler olur, umarım rafta kalan bir rapor olmaz? dedi. Keşir, henüz yayınlanmamış bir rapor için yapılan eleştirileri de şık bulmadığını vurguladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.