İLK KARNELERİ VELİLER ALDI

İLK KARNELERİ VELİLER ALDI

 Rehberlik?Araştırma Eğitim Merkezi Müdürü Dilek Kar, öğretim görevlileri ve okul öğretmenleri tarafından verilen eğitimin sonunda velilere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde sınıfları ziyaret ederek velilerle konuşan İl?Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, başarılarla geçmesini istedi.
Velilere, 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Yazıcı "60 ay ve 66 ay soruları çok soruldu. Daha öncede 72 aydan önce gün alanlar kayıt yaptırıyordu. 2 ay fark var. Dünya ülkelerine baktığımızda mesela Hollanda 6+2+4 Japonya 6+3+3 kademelendirmesi yapıldı. Her ülkede bu türde uygulamalar var. Asıl olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlamaktır. Bu yeni sistemde 1,2,3 ve 4. sınıftaki çocuklarımız temel eğitim becerilerini alacaklar. 2. Kademede ise seçmeli dersler başlıyor. 15 seçmeli derste çocuklar liseye geçişte kendi yeteneklerine göre geçiş yapacaklar" dedi.
"Çocuklarımız bir harika" diyen Murat Yazıcı, "Bizden çok öndeler. Bizler önce kendimizi hazırlamalıyız. Onlar yetenekleri ile her şeye uyum sağlayacaklar" şeklinde konuştu.
Velilere oryantasyon programını çerçevesinde aldıkları eğitimi soran Murat Yazıcı, aldığı cevaplardan memnun kalarak teşekkür etti. Öncelikle eğitimden duyduklarını memnuniyeti vurgulayan veliler, okul yönetimine teşekkürlerini ileterek, düşüncelerini şöyle dile getirdiler: "12 saatlik eğitimden hiç sıkılmadık. Tereddütlerimiz azaldı. Yıllar sonra bu sıralarda oturmak zor oldu ama çok memnun kaldık. Kızım 67 aylık olduğu için kararsızdım. Öğretmenlerimiz sayesinde tereddüdüm kalmadı. Öğretmenlerimize ve Okul Müdürümüz Arif Önemli'ye çok teşekkür ediyorum."
Okul?Müdürü Arif Önemli'de eğitimin çok verimli geçtiğini vurguladı. Katılımdan ötürü velilere teşekkür eden Önemli "İsmetpaşa çok büyük bir aile. Sizler de bu ailenin bir ferdi oldunuz.8 yıl boyunca inşallah hep böyle yüzümüz güler. İnşallah gelecekte çocuklarımız en güzel yerlere gelir" dedi.
Daha sonra, Murat Yazıcı ve Okul Müdürü Arif Önemli tarafından, 12 saat süren veli oryantasyon programı sonunda katılım belgeleri verildi.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.